Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kısa bir süre önce faaliyete başlayan Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Genel Müdürlük görevini üstlenen Osman Arslan’ı tebrik eden Prof. Dr. Alkan, şimdiye kadar üstlendiği tüm görevlerde gösterdiği başarıyı, yeni devraldığı bu görevinde de sürdüreceğine inandığını belirtti.
Dünyada faizsiz finans sisteminin çok büyük bir hızla gelişerek büyüdüğünü, bütün dünyada 2003 yılında toplam büyüklüğü 200 milyar dolar olan faizsiz finans sisteminin 2014’te 2 trilyon doları aştığını belirten Rektör Alkan; 2018 sonunda da uluslararası kuruluşların tahminlerine göre 3.4 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağını ifade ederek, bu muazzam hacmi ve sahip olduğu büyük potansiyeli ile artık sadece Müslüman ülkelerin sermayesiyle kurulmuş İslami Finans Kuruluşlarının değil, dünyanın en büyük bankalarının, finans kuruluşlarının da bu sistemle yakından ilgilendiğini ve buradan pay almaya çalıştığını belirtti.
Prof. Dr. Alkan, 150 yılı aşan geçmişiyle ülkemizin ilk milli bankası olan Ziraat Bankası’nın, yine bu konuda öncü bir rol üstlenerek kısa bir süre önce faaliyetlerine başladığını, böylelikle sadece Türkiye’de değil, bölgesinde de katılım bankacılığına güç katacağına inandığını sözlerine ekledi.
Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde Mayıs ayında Prof. Dr. Hayrettin Karaman başta olmak üzere, konusunun uzmanı pek çok uzmanın katılımları ile gerçekleştirilen “Katılım Bankacılığında Yeni Ufuklar” isimli panelde bu konunun detaylı bir şekilde ele alındığını ifade eden Rektör Alkan, Genel Müdür Osman Arslan’ın da katıldığı oldukça etkili olan bu etkinliğin yenilerinin de yapılması için gayret edeceklerini söyledi.
İİBF Bankacılık ve Finans Bölümü başta olmak üzere, Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında yer alan bu alan ile ilgili bölümlerde bulunan konusunun uzmanı öğretim elemanlarınca finansın her alanında yeni çalışmalar yapacaklarını belirten Alkan, 21-24 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirecek olan 19. Finans Sempozyumu’na Genel Müdür Arslan’ı davet etti.
Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi’nin finans alanında her türlü ortak çalışmaya hazır olduğunu ifade ederek, bu konuda Ziraat Katılım Bankası’nın desteklerini de beklediklerini sözlerine ekledi.
Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Prof. Dr. Alkan’ın yapmış olduğu çalışmaları büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini, Hitit Üniversitesi’nin hızla büyüdüğünü görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve Üniversite’ye her düzeyde destek vermeye hazır olduklarını belirterek, başarılar diledi.
(Hitit Üniversitesi)

Editör: TE Bilisim