Çorum Oto Galericileri Derneği Başkanı Fahri Yandık; seçimlerden sonra yaşanan siyasi süreç, halen hükümetin kurulamamış olması ve dövizin yükselişe geçmesi nedeniyle ikinci el otomobil sektöründe durgunluk yaşandığını belirtti.
Hükümet kurulduktan sonra piyasaların tekrar canlanacağını düşündüklerini ifade eden Yandık, “Yaz aylarında normalde işlerin çok daha iyi olması gerekiyordu. Fakat malum durumlardan dolayı durgunluk devam ediyor. Son bir hafta 10 gündür sektörde hareketlilik yaşansa da, hükümetin kurulmasının ardından hayat yeniden normale dönecektir” dedi.
2. el araç satın alacaklara da çeşitli tavsiyelerde bulunan Dernek Başkanı Yandık, “Araçların satın alındığı yerlerin muhakkak tanıdık olması, en büyük tercihin galericiden yana yapılması gerekiyor. Yarın bir gün karşı karşıya kalınacak sonuçlar karşısında muhatap bulunması açısından bu çok önemli” diye konuştu.
Galerici esnafının hem yaptığı işin bilincinde olduğunu, hem aracın donanımını ve özelliklerini iyi bildiğini, hem de müşteri memnuniyeti ilkesini ön planda tuttuğunu belirten Yandık, “Sigorta acentesinden, kasko şirketinden veya oto ekspertiz merkezinden rapor alınarak aracın kontrol edilmesi gerekiyor. Ayrıca her otomobile kilometre kontrolü de muhakkak yaptırılmalıdır. Aracın kilometresini düşürmüş binici ya da esnaf, yeni kanun düzenlemelerine göre 5 bin ile 8 bin TL arasında para cezasına, 6 ile 18 ay arasında da hapis cezasına çarptırılıyor” dedi.
Ayakta ikinci el oto alım-satım işinin özellikle Çorum’da çok fazla yapıldığını hatırlatan Yandık, “Seyyar galerici diye tabir edilen araç satıcılarından kaynaklı, galerici esnafı olarak bizler mağdur oluyoruz. Bu mağduriyetimizi tüm yetkililere duyurur, önlem mekanizmasının çalışmasını rica ederiz” diyerek tüm esnafa ve vatandaşlara bol ve bereketli kazançlar diledi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim