Çorum Şeker Fabrikasında pancar alım sezonunun başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Gök, terörün son bulmasında siyasetçilere olduğu kadar sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düştüğünü belirtti. Bin yıllık kardeşliğe kan doğramak isteyenlerin bulunduğunu ve buna herkesin karşı çıkması gerektiğini anlatan Gök, bölgede diktatörlerin yıkılıp yerine yenileri gelirken en güçlü ve istikrarlı ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Gök insanlar arasında ayrışmaya gidecek sözlerden herkesin uzak durması gerektiğini kaydetti.
Konuşmasında şeker sanayinin dertlerinin çok olduğunu ve memleketin geleceği için üretmek istediklerini anlatan İsa Gök, şeker sektöründe oynanan oyunun ülke üzerine oynanan oyunun minyatürü olduğunu anlattı. Dünyada şeker sektöründe tek kapitalist ülkenin Amerika olduğunu ancak burada tek özel şirketin bulunmadığına dikkat çeken İsa Gök, Türkiye’de ise fabrikaların satılmasının istendiğini ifade etti. Nişasta bazlı şekerin başka ülkelerde tartışılırken Türkiye’de dayatıldığını anlatan Gök, yaptığı konuşmalar nedeniyle tepkiler aldığını kaydederek, “konuşmalarımdan dolayı beni dava edeceklerini ve donuma kadar alacaklarını söyleyenler var. Benim donum bu üreticiye feda olsun” dedi.
Özelleştirme idaresinin siyasileri yanlış bilgilendirdiğini anlatan İsa Gök, kim iktidara gelirse gelsin siyasetçileri şeker işçisi ve üreticisini dinlemeye davet ettiğini ifade etti.
Konuşmasında çalışanların 3/2’sinin emekli olduğunu ve kalanların da birkaç kişinin işini yapmaya çalıştığını gerektiğinde mevsimlik işçilerin de sorumluluk aldığını dile getiren Gök, “kanunen suç işlediğimizin farkındayız ancak üretimden taviz vermiyoruz” diye konuştu.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim