Çorum Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 5. Dahi Beyinler Akıl Oyunları Yarışması ödülleri Buhara Kültür Merkezi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu.

Ödül törenine, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Arslan Arslan, Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Beşincisi düzenlenen Dahi Beyinler Akıl Oyunları Yarışması’nın ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Gençlik Merkezleri olarak çocuklara ezberci olmayan bir eğitim anlayışı ile yaklaştıklarını söyledi.

Bu oyunların sadece çocukların hoş vakit geçirmesi için yapılmadığının altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Akıl Oyunları Yarışması düzenlenirken çocukların düşünme kabiliyetlerinin gelişmesi, çözüm üretme kabiliyetlerinin artması amaçlanmakta. Bir yandan çocuklarımız oyun oynarken diğer yandan da onları geleceğe hazırlamış oluyoruz ki bu çok önemli. Bu tür oyunlarla ve faaliyetlerle desteklenen ezberci olmayan bir eğitim sistemi bizi başarıya götürecek bir eğitim sistemidir. Müfredatın değişeceğini, ezberci olmayan eğitici ve öğretici bir müfredat yapılacağını milli eğitim bakanımız açıkladı.” dedi.

Müreffeh bir ülke olmanın yolunun da eğitimden geçtiğini vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bugünün küçükleri olan bu yavrularımıza yarın ülkeyi emanet edeceğiz, o sebeple bu yavrularımızın ehil olması gerekiyor. Bunu da ancak ve ancak eğitimle yapabiliriz. İleride güzel bir ülke, gelişmiş bir ülke, dünyada söz sahibi olan bir ülke olmak istiyorsak bunu iyi bir eğitim sistemi ile elde edebiliriz.” diye konuştu ve yarışmaya katılan bütün öğrencilere, velilerine ve onların öğretmenlerine teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum Belediyesi’nin eğitime verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını ve birlikte eğitim alanında Çorum’a ne çok şey kattıklarına inandığını söyledi. Büyük, “TEOG sonuçlarına göre Çorum olarak Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bunu da Belediyemizle, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle ve velilerle hep birlikte başardık” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim