Programa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda Seyit Ali Büyük ve Muzaffer Külcü öğrencilere hitaben konuşma gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını yapan Seyit Ali Büyük, başta Muzaffer Külcü’ye teşekkür ederken, “Geleceğin yazarları ve şairleri aramızda” dedi. Büyük, “Gençlerimiz için yapmamız gereken ne varsa dünden gönüllüyüz. Bu tür okuma gruplarına da çok önem veriyoruz. Binlerce öğrencinin bu grup içinde yer alıyor olması bizi çok mutlu ediyor. Muzaffer beye çok teşekkür ediyorum ve onun arkasında her zaman duran saygıdeğer eşine de. İyi ki geleceğimizi size emanet ediyoruz çocuklar” ifadelerini kullandı.

“178 OKUMA GRUBUNDA 1995 ÖĞRENCİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, konferansın verildiği salonu ilk defa bu kadar güzel ve dolu görmesinin heyecanını yaşadığını belirterek, “Bu kadar uzun süren bir çalışmaya baş koyduğunuz için teşekkür ederim. Böylesi güzel bir etkinliğin finalini yapmak da bize nasip oldu. Üniversite yıllarımızda okuduğumuz kitapların yazarlarıyla buluşma fırsatı bulmuştuk İstanbul’da, nasıl hissettiğinizi biliyor sizi anlıyorum. 178 okuma grubumuz ve 1995 öğrencimizle gurur duymaktayım. Milli Eğitim Müdürümüzün bu alanda çalışmaları takdire şayan” dedi.

Türkiye’nin artık hiçbir anlamda eskisi gibi olmadığına dikkat çeken ve 2053 hedefleri için gençleri görevlendiren Külcü, “2023 hedefleri için çalışmalar bizim kuşağımızın görevi fakat 2053 hedeflerine ulaşmak size düşüyor. Çok çalışmak ve çok okumak zorundasınız. Ezber yapan, ezbere mahkûm olmuş ve başkalarının söylediklerini tekrarlayan bir gençlik istemiyoruz. Hedeflerini ülkesine, geleceğine odaklayan bir millet var artık” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İdris Şahin de verdiği konferansta “Muttaki İnsan Olmak” konu başlığı üzerinde durdu. İyi, güzel, ahlaklı ve bilinçli insanlar olunması gerektiğini vurgularken, öğrencilere her şeyden önce insan olmaları gerektiğini söyledi.

Katılımlarından dolayı İdris Şahin’e Seyit Ali Büyük ve Turhan Candan çiçek takdim ederken, Belediye Başkanı Külcü seramik vazo hediye etti. Hediyelerin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi. 

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim