Diyanet İşleri Başkanlığı’nca taşra teşkilatında görevli Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanlarında görev yapan erkek personel arasında 14. Türkiye Ezanı Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Çorum’da gerçekleştirildi.

Murad-i Rabi Ulucamii’de dün öğle namazı sonrasında başlayan ve çok sayıda yurttaşın ilgiyle izlediği yarışmaya 9 kentten din görevlisi katıldı.

Yarışmada Samsun Atakum Atakent Yeni Camii İmam Hatibi Erdal Çaylan, Giresun Dereli Merkez Merkez Ulu Camii İmam Hatibi Cihad Kaplan, Ordu Çaybaşı Merkez Camii Müezzin Kayyımı Ayhan Keskin, Sinop Gerze Sarnıç Köyü Çalık Mahallesi Camii İmam Hatibi Ömer Köksal, Amasya Ormanözü Köyü Camii İmam Hatibi Nazmi Pala, Çorum Merkez Akşemseddin Camii Müezzin Kayyımı Ferhat Turhanoğlu, Tokat Gürmenek Köyü Hz. Ömer Camii İmam Hatibi Ahmet Hüdai Karakuran, Trabzon Merkez Yenicuma Camii Müezzin Kayyımı Uğur Demirci ve Rize Elmalı Köyü Sırt Mahallesi Camii İmam Hatibi Savaş Papağan, Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak için mikrofon başına geçerek ter döktüler.

İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın başkanlığındaki yarışmanın jürisinde İl Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen, Boğazkale İlçe Müftüsü Yüksel Çelik, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nadir Karakuş, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Kasım Madan, İl Vaizi Fazıl Saraç, Eğitim Uzmanı Rahmi Güccan ve Ulucamii Müezzin Kayyımı Hasan Çakmak yer aldı.

Jüri üyelerinin eda ve seda, fonetik-diksiyon, ses güzelliği ve makama uygunluk başlıkları altında yaptıkları değerlendirme sonucunda Ordu’dan Ayhan Keskin birinciliği elde ederken, Çorum temsilcisi Ferhat Turhanoğlu ikinci, Samsun adına yarışan Erdal Çaylan ise üçüncü oldu. Yarışmanın tüm katılımcılarına Türkiye Diyanet Vakfı tarafından farklı miktarlarda altın ve para ödülleri verilirken, bazı özel kurum ve kişilerce de değişik hediyeler sunuldu.

Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nda Bölge Birincisi olan Ayhan Keskin, 9 Ağustos Pazar günü Gaziantep’te yapılacak olan 14. Türkiye Ezanı Güzel Okuma Yarışması Finali’nde Karadeniz Bölgesi’ni temsil etme hakkı kazandı.

Bölge birincisi Ayhan Keskin ödüllerini İl Müftüsü Ahmet Akın’ın elinden aldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim