Sanat Felsefecisi Ümit Yaşar Gözüm’ün kurgu ve yazmacılık üzerine özgün denemelerinin yanı sıra Kevser Kartal’ın “Estetik Görkem, Geleneksel Zarafet: Yazmacılık Sanatı” adını taşıyan serginin açılışına AKP Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dong-Woo Cho, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Gözüm ve çok sayıda davetli katıldı.
Kevser Kartal’ın bir yılı aşkın süredir yazma-baskı sanatında geleneksel ve çağdaş teknikleri uyguladığı ve 30 eserinin yer aldığı sergi, bu alanda ilklerden birisi olma özelliğini taşıyor.
20 Haziran’a kadara açık kalacak olan ve toplam 30 eserin yer aldığı sergi için zengin içerikli bir de katalog yayımlandı. Katalog çekimleri ise duayen fotograf sanatçısı Recep Peker Tanıtkan tarafından yapıldı.

Kevser Kartal kimdir?
Hitit Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde sanat eğitimini tamamladı. Anadolu'nun köklü ve zengin sanatlarından birisi olan Anadolu Baskı Sanatı'nın, sonsuz birikimini keşfedip bu sanatı yeniden canlandıran ünlü ressam, sanat eleştirmeni ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu Yazmalı Konak Atölyesi'nde, Hughette Eyüboğlu’nun öğrencisi oldu. Hocasının ve Bedri Rahmi’nin tasarımlarından yola çıkan Kevser Kartal, kendi tasarımlarına yöneldi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim