Sungurlu’da kamyoncuların eylem yapmasına sebep olduğu belirtilen Menderes Karaçil kendini savundu.

Kendisi hakkında komisyonculuk yaptığı yönündeki iddialara yanıt veren Karaçil “Ben komisyoncu değilim, zahireciyim” diye konuştu.

Önceki gün Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Sungurlu Ajans Amirliği önünde toplanan, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, Karaçil’in TMO’dan buğdayları almış gibi gösterip kendi deposuna götürdüğünü söyleyerek buradan da yabancı plakalı araçlara buğdayları taşıttığını ve komisyon aldığı iddiasında bulunmuşlardı.

Olayla ilgili açıklama yapan Karaçil, Buğdayları TMO’dan Dahili İşlemde İzin Belgeli (DİB) kapsamında sözleşme ile aldığını söyleyerek, “Başkanın söyledikleri kesinlikle asılsızdır” dedi.

TMO’dan aldığı buğdayları çıkarmak istediği sırada araçlarının engellendiğini anlatan Menderes  Karaçil, “Dün sabah Toprak Mahsulleri Ofisi’nde araçlarımız engellendi. Dahili İşlemde İzin Belgeli  sözleşme ile aldığım buğdayı, Ofis’ten çıkarırken araçlarımızı tarttırmamak suretiyle engellenmiştir. TMO önüne üyelerini getirerek olay çıkarması nedeniyle gün boyu yükleme yapılamamıştır. Ofis’ten buğdayın hem alım hem satımı olmak üzere bütün yetkisi bana aittir. Taşıyıcılar Kooperatifinin bu konuda hiçbir yetkisi yoktur. Dün ki yaşanan olaydan dolayı gün boyu yükleme yapılamamış ve firmamız zarara uğramıştır. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyorum.” dedi.

Karaçil, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Süleyman Çağan’ın sözlerin asılsız olduğunu, alım-satım ve pazarlama yaptığını ve komisyoncu olmadığını, kooperatife nakliye için teklif yaptığını ancak fiyatın onlar tarafından kabul edilmediğini sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim