Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum’un ekonomisine güç katacak Osmancık Organize Sanayi Bölgesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Çorum’da pilot bölge olarak yürütülecek “tescil harici alanların tescilinin yapılmasına yönelik çalışmaların ihale edilmesine” yer verdi.

Ak Parti Çorum Milletvekili ve İçişleri Komisyon Üyesi Avukat Oğuzhan Kaya, İkinci 100 Günlük Eylem Planında yer alan Çorum ile ilgili hedeflerin şehir için büyük önem arz ettiğini ifade etti.

“OSMANCIK OSB, BÖLGESEL KALKINMA VE İSTİHDAM SAĞLAYACAK”

Milletvekili Kaya, Osmancık ilçesinde 470 dönüm alana kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nin aynı zamanda Kargı, Dodurga, Oğuzlar, Laçin ve İskilip gibi çevre ilçelerin kalkınmasına da öncülük edeceğini kaydetti.

Osmancık OSB’nin faaliyete geçmesi ile büyük ölçekli istihdam ve kalkınma sağlanacağını ifade eden Kaya, “İkinci 100 Günlük Eylem Planında da yer verilen Osmancık OSB’nin alt yapı çalışmalarında sona gelindi. 2019 yılbaşı itibari ile tüm çalışmalar tamamlanmış olacaktır. Burada kurulacak yeni fabrikalar Çorum’un üretim gücüne güç katacaktır. Bölgede lider konumda olan Çorum sanayisinin daha da önem kazanmasına, ilimizin ihracat olanaklarının yükselmesine katkı verecektir. Osmancık ilçemiz ile birlikte çevre ilçeler için büyük ölçekli bir istihdam kaynağı oluşmuş olacak, bölgesel kalkınma hız kazanacaktır. Çorum’un üçüncü Organize Sanayi Bölgesi olan Osmancık OSB ilçemize ve Çorum ekonomisine hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“TESCİL HARİCİ ALANLARIN TESCİLİNİN YAPILMASI İHALE EDİLECEK”

Çorum için önem arz eden diğer bir çalışmanın da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütüleceğini ifade eden Kaya “Çorum ile birlikte Konya, Kırşehir, Kastamonu ve Trabzon illerinde tescil harici alanların tescillerinin yapılmasına yönelik pilot çalışmalar ihale edilecektir. Çorum’a hayırlı olsun” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim