CHP’nin son yerel seçimlerdeki Çorum Belediye Başkan Adayı, eski Halter Federasyonu Başkanı Kenan Nuhut, darbe bir yana, Türk milletinin, evrensel hukuk normlarına uygun bir demokrasiyi hak ettiğini söyledi.
Kenan Nuhut, yazılı açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı:
“15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasimize yöneltilen alçakça saldırıyı lanetliyor, nefretle kınıyorum.
Bu saldırı, hukukun üstünlüğüne, parlamenter demokratik sisteme karşı büyük bir darbe girişimidir.
Geçmişte uğradığı darbelerde büyük bedeller ödemiş olan yüce milletimizin ve devletimizin, evrensel hukuk normlarına dayanan bir demokrasiye ihtiyacı varken, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir cuntanın, demokrasiye darbe girişiminde bulunması, kabul edilemez bir çılgınlıktır.
Demokrasinin kalbi milletin meclisine, insanların üzerine atılan bombalara, sıkılan kurşunlara karşı çetin bir mücadele veren askerlerimize, polislerimize, siyasi iradeye ve daha da önemlisi yüce milletimize şükran borçluyuz.
Türk ordusunun üniformasına ve onuruna yakışmayan tutum içindeki bu cuntacı gruba karşı, milletimiz gereken tutumu alarak karşı çıkmış ve parlamenter demokrasi birikimimizin yarattığı kültürle darbe girişimi boşa çıkarılmıştır.
Ülkemizin tamamında olduğu gibi Çorum’umuzda da, siyasi düşünce farklılıklarını bir kenara bırakmak suretiyle, milli birlik ve beraberliğimiz için gece-gündüz demeden darbe girişimine karşı tepkisini ortaya koyan siyasi partilerimizi ve aziz milletimizi gönülden kutluyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim