Zararlı televizyon programlarının kapatılması amacıyla hazırlanan dilekçeleri bir hafta boyunca Çorum’daki okullarda görev yapan başta Türk Eğitim-Sen üyeleri olmak üzere eğitim çalışanlarına imzalattıran Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi Kadın Kolları üyeleri toplanan imzaları PTT Kargo aracılığıyla Ankara'ya gönderdi.

Türk Eğitim-Sen Şube Kadın Kolları Başkanı Rukiye Bayrak konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Başta televizyon olmak üzere yayın organlarının toplum üzerindeki etkisi yadsınamaz.  Çocuklarımız izledikleri dizilerdeki karakterleri taklit etmekte, izlenen programlar toplumun her kesimini etkilemektedir. Şiddet, argo ve küfürlü konuşmalar içeren, örf ve adetlerimize uygun olmayan programların yayında olması bu tür davranışların toplumda kanıksanarak kültürel bozulma ve yozlaşmaya neden olmaktadır.

Eğitim camiası olarak bu gidişe dur demek için başlattığımız imza kampanyasına destek veren başta üyelerimiz olmak üzere, eğitim çalışanlarına ve duyarlı halkımıza teşekkür ederiz. Başlattığımız bu anlamlı kampanyadan dolayı bizlere teşekkür ederek canı gönülden destek veren halkımızın beklentileri doğrultusunda bu programların yayından kalkması ve beraberinde yayından kalkan zararlı yayınlar yerine eğlendirirken eğiten,  Türk –İslam kültürüne uygun yayınların başlatılması en büyük beklentimiz” dedi.

RTÜK’e yollanan dilekçelerde evlilik programları dışında “Anne”, “Kırgın Çiçekler”, “İçerde” gibi diziler ile Adnan Oktar’ın programlarının da kapatılması istendi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim