Gülabibey Mahallesi’nde bir binanın 2. katında yaşayan Yılmaz ailesi, binalarının girişinde bir marketin faaliyete başlamasıyla sorun yaşamaya başladıklarını dile getirdi. 
Marketin reklam panosunun evine hırsız girmesini kolaylaştırabileceğini iddia eden ve market sahipleriyle bu konuda sıkıntılar yaşayan Yakup Yılmaz, konuyla ilgili yasal işlem başlattı. Eşi, çocuğu ve kendisinin sağlık problemleri olduğunu dile getiren Yıldız, “Bir market yetkilileri tarafından ortak alan olarak kullanılan bölümlere ekleme yapılarak benim daireme hırsızların girebilecekleri şekilde reklam panosu konuldu.
“YASAL İŞLEM BAŞLATTIM”
Ben bu panonun kaldırılması için her türlü yasal işlemi başlattım. Hatta resmi kurumların defalarca kapısını çaldım. Beni dinleyen olmadı. Mevcut yönetmelik ve yasalar gereği hep olumsuz cevaplarla karşılaştım. İlgisi alakası olmayan yönetmelikle geçiştirilerek ötelenmeler yaşandı” dedi.
“TEK İSTEĞİM PANONUN KALDIRILMASI”
Yılmaz, yaşadığı çaresizliği şu sözlerle anlattı: “Bir hukuk ülkesi olan ülkemde tüm çabalarıma rağmen çaresiz kaldım.  Apartman yönetimi de gerekli adımları atmadığı için zor durumda bırakıldım. Halkın menfaati maalesef ki göz önünde bulundurulmamıştır. Benim tek isteğim bu panonun buradan kaldırılmasıdır. Gece muayyen saatte bir hırsız tırmansa yatak odama rahatça girebilecektir. Benim çocuğum ve eşim engelli durumdalar kendim hastayım. Ben bu alanın kaldırılması için büyük çaba harcıyorum. Ancak, derdimi anlatamıyorum.” Mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini ifade eden Yılmaz, yetkililerden sesine kulak verilmesini istedi.

Editör: TE Bilisim