Yeşilay Çorum Şubesi olarak İl Müftülüğü ile iletişime geçerek camilerde devam eden yaz dönemi Kur’an kurslarına katılan çocuklara ulaştıklarını belirten Dr. Ejder, “Altı farklı camimizde yaklaşık 500 çocuğumuza Dr. Kazım Çebi, Ömer Kazancı ve Hayrettin Kazancı ile birlikte ‘Sigara Bağımlılığı’, ‘Pasif İçicilik’ ve ‘Teknoloji Bağımlılığı’ konularında evlâtlarımıza bilgiler verip onları uyardık. Çocuklarımızın konulara ilgisi çok hoştu. Onlardaki bu enerjiyi görünce çocuklarımız ve gençlerimiz için yapılan emeklerin boşa gitmeyeceğine olan inancımız daha da arttı.” dedi.

Çocuklar aldıkları bilgiler ışığında anne veya babaların önemli bir kısmının evde sigaralarını balkonda içtiklerini öğrendiklerini kaydeden Yeşilay Şube Başkanı Ejder, “Herkesi şu konuda uyarmalıyım ki sigarayı balkonda içmek her ne kadar evin içinde içmeye göre daha az zararlı ise de sigaranın son nefesini verip çocuğunun yanına gelen anne veya baba, girdiği odanın havasını ve çocuğunu en az bir saat boyunca zehirlemeye devam ediyor. Bu nedenle anne veya babaların yapacakları en güzel iş, sigarayı bırakmak olacaktır. Bunu yapamıyorlarsa en azından sigarayı bırakana kadar, evlerine gelmelerine 1 saat kala sigara içmeyi bırakmalıdırlar. Evlerinde balkon da dâhil sigara içmemeli, eve gelen misafirlerine de sigara içirmemelidirler.” diye konuştu.

Uygar ülkelerin hemen hemen tümünde evlerde sigara içme yasağı uygulandığını hatırlatan Yeşilay Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder, “Ülkemizde de evlerde sigara içme yasağı konulmalı ve ebeveynler bu konuda bilinçlendirilmelidir. 18 yaş altı çocuklar devlet korumasında olduğundan, çocuklarımız kendi evlerinde de sigara dumanından korunmalıdır. Bu konuda kamuoyu oluşturulup evlerde sigara içilmesi yasaklanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim