Çorum'da Yeter Doğan'ı arayan kişiler  kendisini polis olarak tanıtarak, "FETÖ terör örgütü sizin kimlik bilgilerinizi kullanıyor. Hayatınız tehlikede. Her an hapse girebilirsiniz. Sakın biz söylemedikçe de dışarı çıkmayın binayı havaya uçurabilirler " diyerek kadının evdeki altınları ile birlikte bankadan çektiği 18 bin lirasını gelen şüpheliye verdi. Altın ve para ile birlikte toplamda 35 bin TL  dolandırılan kadın, kandırıldığını anlayınca polise başvurdu. 
Başından geçen olayı anlatan Yeter Doğan, “Telefonla beni arayarak önce polis olduklarını söylediler. Başta güvenmedim ama benimle telefonla çok üzün süre konuştular. Benimle ilgili söyledikleri kafamı karıştırdı. Adeta beynim uyuştu. Onları yakınım gibi bildim, hiç şüphelenmedim. İçerden çıkma teröristler seni bekliyorlar dediler. Seni öldürürler, evini bombalarlar ya da seni hapse atarlar dediler. FETÖ’den 3 kişi elimizde, biz yakaladık bunları dediler. Sakın dışarı çıkma, kapıyı kimseye açma biz senin yanına geleceğiz. Telefonu kapatma dediler. Biz devlet görevlisiyiz, devlet senin parana mı kaldı dediler. Sonra bir kişi benim evime geldi. 3 bin TL, 700 euro, altın bilezik, kolye, yüzük gibi ziynet eşyaları vardı. 18 bin lira parayıda bankadan çekip verdim “ dedi.
2 çocuk annesi olan ve bu sırada evde yalnız bulunan kadından alınan eşgal ve bilgiler üzerine polis dolandırıcıların yakalanması için soruşturma başlattı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim