Traktör için dün merkeze bağlı Sarılık Köyü’nde devir-teslim töreni düzenlendi. Törene Dernek Başkanı Hacı Koca, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Alagöz, Erhan Akar, Nurettin Karaca, dernek yöneticileri, derneği üye muhtarlar, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek, Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, köylüler ve davetliler katıldı.
Merkeze bağlı Sarılık Köyü’nde geçtiğimiz aylarda meydana gelen yangında samanlık, garaj, traktör, otomobil, 2 bin saman balyası, 150 torba yem ve 4 ton hububatı yanan Köy Muhtarı İsmail Uysal’ın tüm birikiminin gittiğini hatırlatan Dernek Başkanı Hacı Koca, Uysal’ın hem kendi kaynakları hem de devlet ile ilgili kurumların katkısı ile evinin ve garajının yapıldığını hatırlattı. Köy Muhtarları Derneği olarak kendilerinin de bu konuda bir çalışma yapmak için harekete geçtiklerini anlatarak sivil toplum kuruluşlarının da katkısıyla topladıkları yardımlarla bir traktör alarak İsmail Uysal’a hediye ettiklerini kaydetti. Bunun bir dayanışma örneği olacağını anlatan Hacı Koca, “Bu olay yarın hepimizin başına gelebilir. Biz örnek teşkil etmek istedik. Yardım eden herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yangında sadece 36 büyükbaş hayvanının köylülerin yardımıyla kurtarıldığını söyleyen İsmail Uysal da böyle zor bir günde kendisini yalnız bırakmayan muhtarlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Dernek Başkanı Koca daha sonra traktörün anahtarını Uysal’a teslim ederken, hatıra fotoğrafının çekilmesinden sonra ise davetlilere yemek ikramında bulunuldu.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim