Uzun süreli bakım ve tedavi gerektiren hastalığı nedeniyle evde eğitim hizmetlerinden yararlanan Halil Anıl Bilecen, karnesini İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük 'ün elinden aldı.
Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 9. Sınıf öğrencisi Halil Anıl Bilecen, engeli nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen evde eğitim hizmetleri kapsamında eğitimine evinde devam ediyor.
Evde eğitim gören öğrencilere ziyaretlerini sürdüren Milli Eğitim Müdürü Büyük, yarıyıl tatili nedeniyle Halil Anıl Bilecen isimli öğrenciyi evinde ziyaret ederek karnesini ve hediyesini verdi.
Bu ziyaretten çok duygulandığı gözlenen Halil Anıl Bilecen, ailesini ve öğretmenini çok sevdiğini kendisinin de ilerde üniversite okuyup öğretmen olmak istediğini söyledi.
Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, 10 yıldır böyle bir hizmetin verildiğini belirterek, “Kaybedeceğimiz hiçbir öğrencimiz ve ferdimiz yoktur. Bu noktada çocuklarımızın gelecek hayallerine ara vermemelerini sağlamak en büyük hedefimizdir” ifadesini kullandı.
Seyit Ali Büyük, Anıl’ın ailesine de, “Her şey bizim için. Devletimizin böyle bir hizmeti yerine getiriyor olması önemli. Bu uygulama kapsamında her öğrenciye durumuna göre bir ya da iki öğretmen görevlendiriyoruz. Doğru yere yapılan işler başarı getiriyor. Hayat imtihanla dolu bir süreçtir” diyerek sağlık dileklerini iletti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim