Aldığımız bazı cevaplar şöyle;
Koronavirüsten herkesin etkilendiğini belirten bir vatandaş, “İnsanlar işinden gücünden aşından oldu. Her şekilde etkindik. Yaşam şeklimiz değişti, nefes alma şeklimiz değişti. Etkilenmeyen yok. Allah herkese kolaylık versin” diye konuştu. 
Çorum’un ilk aylarda iyi olduğunu ancak son zamanlarda vakaların artmasıyla etkilendiklerini dile getiren bir vatandaş, “Etkilendik illaki. Tedbirlere uyarsak evelallah atlatırız, korku yok” ifadelerini kullandı. 
“HADDİNDEN FAZLA ETKİLENDİK”
Pandemiden haddinden fazla etkilendiklerini dile getiren bir esnaf şunları kaydetti: “Bayağı etkilendik. Turizmde çalışıyoruz. Ben Kahramanmaraş’tan geldim iş için. Pandemiden dolayı her yer kapalı. Biz dondurmacıyız turizm sektöründeyiz, işimiz sezonluk olduğu için bizleri çok etkiledi. En fazlar bizler etkilendik diyebilirim.”
“TEZGAHIMI AÇAMADIM”
Hiç etkilenmediğini söyleyen bir vatandaş, “Ben emekliyim o yüzden bu süreçte çok etkilenmedim. Çok fazla dışarı çıkmıyorum” şeklinde cevap verdi. Salgından dolayı 2 ay işsiz kaldığını dile getiren bir vatandaş, “Pazarlara gidiyorum tezgahım var, terziyim ben diktiklerimi satıyorum. Bu süreçte 2 ay evde kaldım. Çalışamadım, tezgahımı açamadım. İşlerim bozuldu. Emekli olmasam acımızdan ölmüştük” dedi. 
“HERKESİN RUH SAĞLIĞI BOZULDU”
Bu süreçte en çok insanların psikolojisinin etkilendiğini söyleyen bir kadın, “Televizyonu açıyorum haberleri izliyorum ya da programları herkesin ruh sağlığı bozulmuş. İnşallah bu beladan bir an önce kurtuluruz” şeklinde konuştu.
Pandeminin herkesi çok etkilediğini ifade eden bir başka vatandaş ise, “Çorum’da vaka az diye İstanbul’dan buraya geldim ancak burada da vakalar arttı. Çok korkuyorum. Kurban olduğum Cenabı Allah ortalığımıza sağlık sıhhat versin” cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim