Kurban kesiminin ardından etleri parçalattırmak ve çektirmek isteyen vatandaşlara hijyenik koşullar açısından kasap esnafını tavsiye eden Recep Gür, “Kasaplar dışında sokakta, bağda, bahçede, kaldırım ve yol kenarlarında et çekimi yapmak 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi’ne göre yasal işlem gerektiren bir husustur” dedi.
Kurban Bayramı süresince kesim sonunda elde edilen etlerin parçalanması, kıyma çekilmesi, sucuk kavurma yapılması gibi hizmetlerin mesleğinde ehil kişilerce yapılması gerektiğine dikkat çeken Gür, etlerin kasap veya belediyelerin kesim yeri gibi altyapı, ekipman gereklilikleri ve hijyen şartlarının sağlandığı ortamlarda yapılması gerektiğini aktardı. Konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Belediye Zabıta Müdürlüğü’nün ekip oluşturduğunu ve sıkı denetim yapılacağını söyleyen Gür, kasap dışında et parçalayan esnaf ve şahıslara idari para cezası uygulanacağını kaydetti.
Çorum Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür ayrıca kurbanlık alımında dikkat edilmesi gereken konulara da değinerek, kurban alış verişinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlarda vatandaşları uyardı.
Gür, öncelikle kurban alırken kurbanlarınızın son güne bırakılmaması gerektiğini hatırlattı. Kurban alımında hayvanın sağlıklı olmasına özelikle dikkat edilmesi hatta mümkünse Veteriner hekimden ya da anlayan kişiden yardım alınması gerektiğini vurgulayan Gür, tüketicilerin güvendikleri üreticilerden hayvan alarak kurban ibadetlerini gerçekleştirmelerini istedi. Gür, “Vatandaşlarımız kurbanlık alırken hayvanların sağlıklı, besili, kulak küpesi bulunan, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu, nakil belgesi olan ve hayvan kimlik sistemine kayıtlı, öncelikle erkek ve yaşını doldurmuş olanlardan seçmeye özen göstermelidir” ifadelerine yer verdi.
Recep Gür son olarak, oda üyeleri başta olmak üzere tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, sağlık, mutluluk ve esenlikler diledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim