Kargı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yerleşkesinde yapılan toplantıda 15 gündem maddesi oybirliği ile karara bağlanırken, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum da masaya yatırıldı.

Esnaf ve sanatkârların girdi maliyetlerinin artmasından dolayı zor günler geçirdiği şu günlerde üretici ve imalatçıların ürünlere zam üstüne zam yaptığını ancak esnafın ise bu zamları henüz vatandaşa yansıtmadığını ifade eden ÇESOB Başkanı Recep Gür, zamma karşı olduklarını ancak esnafın da ayakta durabilmesi için girdi maliyetlerinden kaynaklanan farkı da vatandaşa yansıtmalarının kaçınılmaz bir gerçek olduğunu dile getirerek, “Üretici ve imalatçılar da fedakârlık yapmalı” dedi.

Dolar artışıyla Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışan bazı şer odaklarının bu emellerine asla ulaşamayacağını vurgulayan Recep Gür, Çorumlu esnaf ve sanatkarlar olarak her zaman devletin yanında olacaklarının mesajını verdi.

Bölgesinin parlayan yıldızı Türkiye’nin bu zor ve meşakkatli günleri de atlatacağını kaydeden Gür, Dolar ve Euro kurundaki artışlar nedeniyle esnaf ve sanatkarların endişeye kapılmamaları gerektiğini yineledi.

Başkan Gür, Dolar konusunda hükümete tam destek vererek, ‘Dolarını bozdur, oyunu boz’ mesajını tekrarlarken, piyasalarda spekülatif bir hareketlenme olduğunu ancak bu sürecin sona ereceğine inandıklarını kaydetti.

Düşmeye başlayan döviz kurları ile birlikte piyasanın normale dönmeye başladığını anlatan Gür, “Spekülatörlerin oyunları mutlaka bozulacak. Kesinlikle paniğe kapılmayalım. Ülkemiz üzerine oynanan oyunları milletçe birlikte bozacağız. Bütün kesimler bu spekülatif gerilmenin boşa çıkarılması için gayret göstermeli ve sabırlı olmalıdır” diye konuştu.

Birlik Başkanı Recep Gür, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile yıkamadıkları Türkiye’yi ekonomik yönden yıkmaya çalışanların emellerine asla ulaşamayacağını ifade ederek, “Biz bir ve beraber olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz” şeklinde konuştu.

Gür ayrıca Kargı’da Bilgiler Bakliyat Sahibi aynı zamanda Kargı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fevzi Bilgin’e de ‘Dolarını bozdur, oyunu boz’ kampanyasına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim