Çorum’da 5 gündür devam eden Demokrasi Nöbeti’ne Çorum esnafı da destek verdi. Demokrasi mücadelesinde ön saflarda yer alan esnaf, ülkemiz ekonomisinde olan güçlerinin, demokrasiyi korumak için de var olacağını bir kez daha gösterdi.
Hürriyet Meydanı’nda Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) öncülüğünde katılım sağlanan Demokrasi Nöbeti’nde Birlik Başkanı Yalçın Kılıç, Başkan Vekili Recep Gür, Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Latif Akdağ, Necmettin Uzun ve Lütfi Barut’un yanı sıra çok sayıda esnaf odası başkanı da yerini aldı.
Hâkimiyetin milletin elinde olduğunu göstermek ve demokrasiye sahip çıkmak için yapılan Demokrasi Nöbeti’nde konuşan ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Çorumlu esnaf ve sanatkarlar olarak bu darbe girişimini tanımadıklarını ifade ederek, “Bu darbe ülkemizin ve milletimizin birliğine yapılmış bir darbedir. Bugün birlik olma günüdür. Milletimizin iradesine sahip çıkmak için tüm halkımıza görev düşmektedir. Milletimizin kalbine saplanmak istenen bu hançeri asla Çorumlu esnaflar olarak kabul etmiyoruz. Bu halkın iradesine yapılmış bir saygısızlıktır. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Her zaman demokrasiden yanayız, hükümetimizin ve milletimizin yanındayız” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim