Ziyarete, MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, milletvekili adayı Prof. Dr. Vahit Doğan, Av. Aybüke Topçubaşı Ekici, Fatih Öztürk, Av. Muhsin Kocasaraç, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Fatih Göktuğ katıldı. Ziyarette ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, içerisinde esnaf ve sanatkârların sorunları ile çözüm önerilerinin bulunduğu dosyayı Prof. Dr. Vahit Doğan’a sundu. Doğan, Çorum’un ve esnafın sorunlarını yakından takip ettiğini belirterek, dosyayı inceleyeceğini, milletvekili olduğu takdirde sorunların çözüme kavuşması için elinden geleni yapacağını söyledi.
Çorum’un sıkıntılarını çözmek adına esnaf odalarının öneminin büyük olduğunu kaydeden Doğan, “Biz de esnafın sıkıntılarını çözmek için elimizden geleni yapacağız. Büyük alışveriş merkezleri esnafın önemli sıkıntılarından bir tanesidir. Alışveriş merkezlerinin şehir dışına taşınması veya açılış kapanış saatlerinde sınırlandırılma getirilebilir. Esnaf bu şekilde korunabilir. Devletin, değişik şekillerde teşvik vermesi gerekiyor. Tedbirler alınırken de küçük esnafın düşünülmesi gerekiyor. Ben memleketimle ilgili her türlü sorunu bilmek zorundayım” dedi.
MHP Milletvekili Adayı Av. Aybüke Topçubaşı Ekici ise, “Esnafın sorunlarını arz ettiniz. Önceki seçimde MHP’nin esnafla ilgili projelerini aktarmıştık. O zaman ekonomiden bahsetmiştik fakat şu an ülkenin durumu çok farklı mecralara gidiyor. Allah devlete, millete zeval vermesin” şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum esnafının sorunlarını dosyada birleştirdiğini vurgulayarak, “Seçildiğiniz zaman Meclis’te bizim sıkıntılarımızı dile getirin. İnşallah seçilirsiniz ve bizim sıkıntılarımızı çözersiniz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim