Beraberinde İnşaat Mühendisi Hazar İyibil ve İnşaat Teknikeri Fatih Başkent ile birlikte ÇESOB’taki makamında bir toplantı düzenleyen Yalçın Kılıç, bir haftadır kamuoyunu aynı konuyla ilgili meşgul ettikleri için üzüntülerini dile getirerek söze başladı. Toplantıyı izleyen gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutlayan Yalçın Kılıç, Belediye Meclisi’nden karar alındıktan sonra gerekli olan imzanın atılması ile birlikte Ahi Evran Sanayi Sitesi’ni asfalt hariç tüm altyapısı dahil metrekaresi 500 TL bedelle bitirme sözünü hatırlattı.

Bu konuda firmalardan gerekli yazıları aldıklarını ve bir firmanın KDV dahil 600 TL fiyat verdiğini vurgulayan Kılıç, 2017 yılı sonu itibariyle Resmi Gazete’de yayınlanan bayındırlık birim fiyatının ise 503 TL olduğunu ifade etti.

Mobilyacılar Odası adaylığı sırasında gezdiği 300’ün üzerinde esnafın Ahi Evran konusunu sorduğunu, bu işin başından beri kendilerine destek olan Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan’ın kongredeki konuşmalarının da yanlış anlaşıldığını dile getiren Kılıç, herkes gibi kendisinin de Ahi Evran Sitesi’nde bir dükkanı bulunacağını, bugüne kadar 76 bin üyelerinin bir bardak suyunun hakkını gözeterek hizmet ürettiklerini kaydetti.

Esnaf sanatkara bugüne kadar hizmet eden herkese teşekkür ederek kendilerinin de esnafın hak ve menfaatlerini korumakla mükellef olduğunu söyleyen Kılıç, “Ahi Evran Sanayi Sitesi için gerekli tüm çalışmaları yaptık ve son olarak iş Belediye Meclisi’ne geldi. Askı süresindeyken iki esnafın itirazı ile karşılaştık. Gelinen noktada esnafın önünün açılması için Belediye Meclisi’nin karar alması ve Belediye Başkanının imzasının ardından Milli Emlak’tan tapuların alınması gerekiyor.

Biz bugüne kadar Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye kötü bir söz söylemedik. Ama geçmişte Ahi Evran yönetiminde bulunan bir arkadaşımız ne oldu da bu hale geldi anlamıyoruz. Bugüne kadar Ahi Evran Sitesi yönetimi olarak 1 TL bile maaş almadık. 7 yıldır işi bu seviyeye getirmek için mücadele ediyoruz. Esnaf yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz. Bugüne kadar devletinden hiçbir şey beklemeyen, yükümlülüklerini yerine getiren esnafın önünü kimse kesmesin. Ahi Evran Sitesi de Zanaatkarlar Sitesi de yapılsın. Hatta üçüncü bir site de yapılsın. Biz gerekli yerlerden fiyatımızı aldık. 499 TL ile 600 TL arasında değişen fiyatlar elimizdedir. Bu fiyatlar içine asfalt hariç altyapı da KDV’de dahildir. Ben bu makamda iken basının önünde yarın ezileceğim hiçbir şeye imza atmam. Hesaplamalarımızda hata varsa özür dilemesini de biliriz. Ama biz gerekli maliyet hesaplarını yaparak yola çıktık. Ahi Evran Sitesi’ni söz verdiğimiz gibi 500 TL’ye tamamlayabiliriz. Ayrıca bize 700 TL’ye Zanaatkarlar Sitesi’ni teklif eden Necmettin Uzun başkanımızın teklifine de varız. O siteyi de dediği fiyattan 700 TL’den bitiririz. Almayan da, vermeyen de, yapmayan da namerttir” diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye de seslenen Kılıç; “Başkanımızdan istirhamım Allah rızası için meclisini toplasın, projeyi geçirsin, esnaf ve sanatkarına sahip çıksın. Ahi Evran Projesi için gerekli izin verilirse, bu projeye devam edeceğimizi oradaki birim metrekare fiyatının da 500 lira olacağını belirtir, yukarıda ayrıntılı bir biçimde ifade ettiğim Zanaatkarlar Kooperatifi’ndeki dükkanların metrekaresini 700 liradan yapmayı taahhüt ediyorum” dedi.

Başkan Külcü’nün davetine kongre sürecinde oldukları için icabet edemediklerini, esnafa hizmet için herkesin ayağına gideceğini, ayrıca Külcü’nün bir TV programı yerine kendisini telefonla davet etmesinin daha şık olacağını söyleyen Yalçın Kılıç, dağıtan değil, yıkan değil, yapan, dünya ve ahiret dengesini tutan Ahi Evran kültüründen geldiklerini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim