İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnafın işinin yarı yarıya azaldığını, buna rağmen giderlerinin ve faturalarının ise iki katına çıktığını söyledi.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in oğlu Oğuzhan Şahiner’in düğünü için geldiği Çorum’da Sungurlu ve Alaca’nın ardından merkezde esnaf ile vatandaşla buluşarak dertlerini dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, ülke gündemindeki bazı konuları da değerlendirdi.

Çok sayıda milletvekili ve parti yöneticisi ile birlikte Saat Kulesi civarındaki esnafı dolaşarak dertlerini dinleyen, vatandaşlarla da sohbet etme imkanı bulan Akşener, basın mensuplarının sorularına da cevap verdi.

Meral Akşener, Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz rezervi keşfine ilişkin, “Hayırlı olsun. Türkiye'ye dair her faydalı iş, faydalı atılan adım... İşte gaz bulundu, gazın Türkiye'ye getireceği fayda gibi her konuda elbette çok memnun oluruz” şeklinde konuştu.

Farklı bir muhalefet anlayışına sahip olduklarını söyleyen Meral Akşener, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı doğalgaz rezervi müjdesi ile ilgili sorularına şu şekilde yanıt verdi: “Propaganda yapmıyorum, oy istemiyorum çünkü onlar seçim zamanı yapılacak iş. Biz bugün Çorum’da da esnaf ve vatandaşımızı dinledik. Gittiğimiz yerlerde ‘Derdiniz, öneriniz, eksiğiniz nedir?’ diyoruz. Çok olumlu ve fevkalede güzel bir çalışma bu. Bugün itibarıyla 65-66 ilçeyi bitirmiş olacağım. Türkiye pandemi girince bir süre ara vermiştik. Bugüne kadar yaptığımız ziyaretlerde gördüğüm şu. Esnaflarımız bizim başımızın tacıdır. Çünkü esnafımızın rolü ekonomimiz için hayatidir. Çünkü esnaf, ekmek kapısıdır, istihdam yaratandır. Esnafımız kazanırsa; çalışanımız kazanır, vatandaşımız kazanır. Ne var ki, artık esnafımız yeterince kazanamıyor.

İşsizliğin her geçen gün çığ gibi büyüdüğü ülkemizde; istihdam kaynağımız olan esnafımızla dertleşmek için Çorumdaydık. Dertler yine aynı; Geçen seneye göre işler, yarı yarıya...Faturalar, iki katına... Elektrik fiyatlarından, kiraların stopajlarından, müşterinin alım gücünün düşmesinden şikayet var. Kar marjlarının düşük olmasından şikayet ediyorlar. Çalıştırdıkları elemanların maaşlarına laf etmiyorlar ama bin 160 lira sigorta parası ödüyorlar.

Onunla ilgili hele şu süreçte biraz hükümetin el atması gerektiğini söylüyorlar. Tüketimin azaldığını söylüyorlar. Alacalı nakliyeci esnafı Ahmet kardeşimin 7 bin 500 liradan 11 bin 750 liraya çıkan sigorta priminin de; Çiftçi Alim kardeşimin 20 gün önce 120 liradan aldığı gübreyi, bugün 145 liraya almasının da takipçisi olacağız. Onların sesini duyurana kadar bize durmak yok...  Biz dikkati çekeceğiz bu konulara. Sonuç itibarıyla çözüme katkıda bulunacağız”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Bir vatandaşın İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili düşüncelerini sorması üzerine Akşener, “İstanbul Sözleşmesi'nde temel ortak nokta kadının sadece şiddette değil, şiddet, geri kalmışlığı, erkeklerle kazançta, ekonomide, istihdamda eşitliğin sağlanması. Kadının güçlenmesinin sağlanması. İstanbul Sözleşmesi üzerinden çıkarılan bir tartışmanın bir öznesi var, onu son derece yanlış buluyorum” diye konuştu.(Nurdan AKBAŞ)

Editör: TE Bilisim