Karadağ, esnaflarımıza yaptığı ziyarette Ak Parti iktidarı olarak her zaman esnafımızın ve milletimizin yanında olduklarını belirterek yaptığımız yatırım ve desteklerle esnafımızın istihdam içerisinde yer almasını sağladıklarını belirtti.

Ak Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, ilin en işlek merkezlerinden biri olan Üçtutlar mahallesi Osmancık Caddesinde esnafı ziyaret ederek beraberindeki heyetle, esnafın taleplerini dinledi, görüş alışverişinde bulundu.

“Biz esnaf dostuyuz” diyen Karadağ, esnafa sağlanan destekleri anlattı. Karadağ, “Esnafımızın her zaman yanındayız. Hükümetimiz esnafımız için tüm kurum ve kuruluşları seferber etmekten hiçbir zaman geri durmadı. Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla, destekler veriliyor. Nefes Kredisi adı altında, piyasa koşullarının çok altında faiz oranlarıyla kredi imkânı sağlanarak esnafımızın nefes almasını sağlıyoruz. Bunların yanı sıra KOSGEB’in yeni iş kuran, işletmesini geliştiren girişimcilere çok önemli destekleri var. İşletmesinde istihdam sağlayan personel çalıştıran, ekmek kapısı açan her işletmeye, KOSGEB, İŞKUR başta olmak üzere çeşitli kanallar aracılıyla istihdam desteği gibi değişik can suyu olacak nitelikte destekler veriliyor. AK Parti iktidarları döneminde, esnafımız kalıcı sürekli ve ihtiyaç duyduğu destekleri tüm imkânları ve şartları zorlayarak vermenin gayretinde olduk.” diye konuştu.

Esnafa sunulan desteklerin beklentilere dönük daha da artırılması hususunda çalışmaların sürdüğünü de belirten Başkan Karadağ, “Bizde çok iyi biliyoruz ki bu destekler tam manasıyla yeterli değil. İnşallah yeni dönemde ülkemizin imkânları ölçüsünde daha güçlü desteklerin önünü açacak ve esnafımızın gücüne güç katmaya devam edeceğiz. Görülen o ki esnafımız yapılanları ve üretilen hizmetleri görüyor, hissediyor ve yaşıyor. Bu tablo ile karşılaşmakta bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.” ifadelerini kullandı.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim