Hükümet tarafından tarımda akaryakıt giderlerinin yarısının devlet tarafından ödenmesi çalışmasını desteklediklerini belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, “Ancak ekonominin düzelmesi ve rayına oturması için tek başına bu destek yeterli değil. Üretilen her ürünü taşıyan esnafımıza da devlet tarafından akaryakıt desteği verilmeli” dedi.

Tarımın gelişmesi ve daha iyi şartlarda üretim yapılması için hükümet tarafından verilen desteği çok olumlu bulduğunu kaydederek, taşımacılık yapan ulaştırma sektöründeki esnafında desteklenmesini isteyen Palandöken, “Üretim maliyetini azaltmak için hükümet tarafından atılan mazot desteği önemli bir adım. Ancak tüketicinin ucuza sebze ve meyve yemesi için öncelikle yapılması gereken, akaryakıt fiyatlarında ÖTV indirimine gitmeli veya nakliyeci esnafına da ucuz ticari akaryakıt verilmelidir. Çünkü üretilen her türlü ürünün tüketiciyle buluşmasını nakliyatçı esnafı sağlamaktadır. Nakliyeci esnafının da maliyetinin azalması ile gıda başta olmak üzere tüm ürünlerin fiyatlarının düşmesinde etkili olacaktır. Nakliyeci esnafına ucuz ticari akaryakıt verilmesi ile birlikte fiyatlar aşağı inecek ve sürekli yükseliş gösteren enflasyon kendiliğinden düşmüş olacak” şeklinde konuştu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonominin bir bütün olduğunu ve indirimli ticari akaryakıtın her sektöre olumlu yansıması olacağına da dikkat çekti.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim