Bankaların kardan önce esnaf ve sanayiciye destek vermesi gerektiğini anlatan Karadağ, para konusunda gerek bankalar gerekse kooperatiflerin cimri davranmaması gerektiğini vurguladı. Av. Mehmet Karadağ, “İkinci bir kooperatifi Çorumlulara esnafımızın kazandırılmış olmasının artı değer katacağına inanıyoruz her ikisinin de iktidar partisi olarak yanındayız.

Bu kooperatifin daha iyi noktalara gelmesi ve esnafımıza daha iyi hizmetler vermesi konusunda ciddi çalışmaları var bu gayretlerin de arkasındayız. İktidar partisi il başkanlığı olarak görev gelir gelmez yaptığımız iş esnaf ve ahilik komisyonunu oluşturmak oldu 5 komisyon kurduk önem verdiklerimizden birisi de bu. Tüm esnafımızın olduğu gibi çorumdakilerin de hassasiyet gösterdiği bir konu var bizim esnafımız borcunu namus bilir. Böyle düşünüyoruz ve esnafımızın arkasındayız.

Kardan ziyade esnafımıza sanayicimize bankalarımız destek vermeli. Ticaretin artırılması için esnafımız ve sanayicimizin güçlenmesi gerekir. Kredilerde daha cömert davranılmalı ve bankalarımızın bu konuda daha hassas olması konusunda taleplerde bulunduk.

Kooperatifimiz konusunda para sıkıntımız yok. Para aktarımı konusunda da gerek banka gerek te kredi kooperatifleri birliği konusunda cimri davranılmaması gerektiği kanısındayız” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim