31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine az bir süre kala çalışmalarını hızlandıran Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Kurt, esnafın sıkıntılarını iyi bildiğini dile getirdi.

Son yıllarda esnafın ciro grafiğinin sürekli aşağılara indiğini belirten Kemal Kurt, “Ben de esnafım. Bu nedenle yaşanan sorunları benden daha iyi bilecek kimse yok. Esnafımızın zor durumda olduğunu biliyoruz. Eğitim Çorumlular teveccüh gösterir ve başkan seçilirsem ilk işim esnafımız krizi atlatana kadar ilan ve reklam vergisini kaldırmak olacak. Su parasını da yarı yarıya azaltarak esnafa can suyu olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Çorum’da yaklaşık 1.5 aydır esnaf ziyaretleri yaptığını belirten SP adayı Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle merkez mahallelerdeki esnafımızı ziyaret ediyoruz. Sadece hal hatır soruyoruz ve genel durumlarıyla ilgili bilgi alıyoruz. Gördüğümüz şu, bütün esnaflarımıza sorduğumuzda biz söylenen şu, ciro grafiği sürekli aşağı iniyor, stabil bile değil. ‘Aynı olsa ona da razıyız’ diyorlar ama kesinlikle aşağı doğru iniyor. Bu şu demek, patlamaya hazır bir bomba bizi geleceğe taşıyor. Bu bizi büyük bir sıkıntıya, ekonomik buhrana götürür.

Bunun da çözümü şu; iktidar refah seviyesini tabana yayması lazım. Parayı tabana verecek, asgari ücretliye verecek, emekliye, öğretmene, memura verecek. Bin lira olan bir insanın maaşı 2 bin lira olduğu zaman ne yapacak gidecek ayakkabı alacak, pantolon alacak ve bu doğrudan esnafa yansıyacak. Esnaf satış yaptıktan sonra gidip toptancıdan mal alacak, toptancı fabrikaya sipariş verecek, fabrika daha çok sattığı için de daha çok üretecek.

Bu döngünün kesinlikle sağlanması lazım ama şuanda Türkiye’de bu döngü sağlanmıyor. Tabana daha az para veriliyor, böyle olunca alım gücü düşüyor ve bunun sonucunda enflasyon düşük çıkıyor. Enflasyonun düşük çıkmasının tek sebebi bu, başka bir şey değil. Türkiye’deki iç piyasa hiçbir zaman Türkiye’deki fabrikaların talebini karşılamıyor. Esnafımızın durumu bunu gösteriyor”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim