Mevlid-i Şerif okutulması ve kılınan Cuma namazının ardından ise cami cemaati ve esnafa milli birlik ve bağımsızlığımızın simgesi al bayraklardan dağıtılırken ayrıca lokum ikram edildi.

1.500 ADET BAYRAK DAĞITILDI
Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun, toplam bin 500 bayrak dağıttıklarını belirterek, tüm esnafa bayrakları işyerlerine asmaları ricasında bulundu. Bayrak dağıtımı sırasında izdiham yaşandığı gözlenirken Başkan Uzun, izdiham dolayısıyla bayrak dağıtımını yarıda keserken, kendisinin bizzat işyerlerini ziyaret ederek oda üyesi tüm esnaf ve sanatkarlara bayraklardan hediye edeceğini söyledi.
Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Hasan Coşkun’un da hazır bulunduğu bayrak dağıtımda Başkan Uzun, bayrakların temininde kendisine destek veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye ayrıca teşekkür etti.

HALKIMIZ MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTI
15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan talihsiz geceyi millet olarak hep birlikte yaşadığımızı vurgulayan Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir-komuta hiyerarşisi dışında, Silahlı Kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasına maruz kaldık.
Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu basiret Türkiye’de milli iradenin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Bu büyük milletin iradesiyle oyun oynanamayacağı tüm dünyaya gösterilmiştir.
Milletimiz tüm zor zamanlarda olduğu gibi bu elim olayda da ne siyasi parti gözetmiş ne de başka farklılıkları ciddiye almıştır. Görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak meydanlara dökülmüş ve Milli İrade’ye sahip çıkmıştır. Bu demokrasi mücadelesinde canını hiçe sayan, bu uğurda can veren şehitlerimizi bu büyük millet asla unutmayacaktır.
Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizin kıymetli mensuplarını, polislerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın” dedi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim