Çorum esnafı tarafından bir gelenek halinde sürdürülen Arife günü duasında Çilingir, Sobacı ve Tenekeciler Odası üyeleri Sobacılar Arastası’nda bir araya geldi.
Arife Günü duasına AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti İl
Başkan Yardımcısı Adnan Tığlı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Çilingir, Sobacı ve Tenekeciler Odası Başkanı Halil Taşkaldıran, Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin ile çok sayıda esnaf katıldı.
Helal kazanç için edilen dua öncesinde Oda Başkanı Halil Taşkaldıran, duaya
katılanlara teşekkür ederek, Kurban Bayramı’nı kutladı.

“VERGİ YAPILANDIRILMASINDA FIRSAT TANINSIN”
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç da Esnafın işi düştüğünde ilk koşacağı yerler arasında belediyenin ve milletvekillerinin bulunduğunu kaydetti. AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün esnafı hiç yalnız bırakmadığını anlatan Kılıç, Ceylan ve Gül’e teşekkür etti.
Ülkenin ince bir çizgiden geçtiğini belirten Yalçın Kılıç, hiçbir zaman yalnız bırakmadığını anlatarak, kendisine teşekkür etti. Demokrasi şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını vurguladı. FETÖ’yü şiddetle kınadıklarını anlatan Kılıç, esnaf olarak ödedikleri vergilerle kendilerine kurşun sıkılmasını istemediklerini dile getirdi.
Vergilerin yapılandırıldığını ve bunun esnaf arasında sevinç yarattığını kaydeden Kılıç, yapılandırma için 1 ay süre tanındığını ancak bu zamanın kısa olduğunu ve kendilerine yapılandırma için fırsat verilerek sürenin uzatılmasını istedi.



“HUZURUN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, esnafın yüzyıllardır geleneği sürdürerek arife dualarını devam ettirdiğini kaydederek bu geleneklerin yok olmasına izin verilmemesi gerektiğini anlattı.
Katılımcıların bayramını kutlayan Anaç, halkın birlik içinde oldu sürece kimsenin gücünün bu vatanı yıkmaya yetmeyeceğini anlatarak huzurun bozulmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini ifade etti.

“BU MİLLETİN ELİ ÖPÜLÜR”
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, yapılan arife duasında her bayram arife duasını iple çektiğini belirterek esnafın birlik içinde olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.
Zorlu bir sürecin içinden geçildiğini vurgulayan Gül, 15 Temmuz darbe girişimini
engelleyen Türk milleti karşısında boynunu eğdiğini ve bu milletin her türlü hizmete layık olduğunu dile getirdi. dünyanın terör devletlerinden birinin İsrail olduğunu belirten Gül, İsrail’in şehitliğin ne olduğunu bilmeyen bir devlet olduğunu ayrıca kendi milleti için kan akıtacak kadar da cani olduklarını belirtti.
Ne olursa olsun düğünlerin ve eğlencelerin aşırıya kaçmadan devam edeceğini dile getiren Gül, ülkenin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağının gösterileceğini söyledi. Bu ülke için gerekirse şehit ve gazi olacak nesiller yetiştirileceğini vurgulayan Gül, bu millet karşısında boynumu eğiyorum. Bizim milletimiz eli öpülesi bir millet. Her ne kadar gençlerimiz internetten kafalarını kaldırmıyor şeklinde yakınmalar olsa da bu gençler 15 temmuz gecesi sokaklara dökülerek canlarını hiçe saymayı bildi. Dış güçler bizden normalleşme beklemiyorlar, bizi hep terörle uğraştırarak bir olmamızı engellemeye çalışıyorlar. Dedi yapılan konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte ülkenin birliği ve dirliği, hayırlı bir kazanç ve bereketli günler için dualar etti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim