Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Ece Holding, Çorum Tekstil, Duduoğlu Çelik Döküm, Alapala Makina ile Arar Makine’yi ziyaret eden Milletvekili Bağcı ziyaretlerde sanayicilere 6550 sayılı yasa hakkında bilgi vererek Ar-Ge’ye önem verilmesi gerektiğini, bu nedenle Ar-Ge biriminin oluşturulmasının önemli olduğunu kaydetti.
Çorum sanayine güvendiğini ve kapasite artışı yapan firmaları tebrik ettiğini belirten Cahit Bağcı, “Herkes istikrardan yana. İstikrarı görüyor ve yatırım kararı alıyor. Çorum'da makina sanayi övünç ve gurur kaynağımız. OSB'de her parselden yeni inşaatlar yükseliyor. Çorum sanayicisi bir olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Hedef 2023'de 5 milyar dolar ihracattır” diye konuştu.
Sanayiciler de vasıflı eleman bulmakta zorluk çektiklerini belirterek sıkıntılarını Bağcı’ya iletti.
Milletvekili Bağcı daha sonra ise beraberinde AKP Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç , İl Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Tığlı, Şahin Yıldız, Şeyda Önen ile birlikte Çorum Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun da hazır bulunduğu heyette seçime az bir süre kaldığını hatırlatarak esnaftan destek isteyen Bağcı, AKP olarak her zaman esnafın yanında olduklarını, sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve yasalarla esnafı desteklediklerini bildirdi.
“Ekonomimizin can damarı olarak gördüğümüz esnaflarımızın sorunlarını bir bir çözüyoruz” diyen Bağcı, “Çorum’da esnafın önündeki engelleri aşma konusunda bir irade ortaya koymaya çalışıyoruz istişare halindeyiz. İnşallah elbirliği içinde özellikle küçük esnafımızın gelişimine katkı sağlayacak projeler de geliştireceğiz sizlere kolaylık başarı ve bol kazanç diliyorum” dedi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim