Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, 26. Vergi Haftası dolayısıyla beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, İl Defterdarı Ali Sormaz’ı ziyaret etti.
Vergi Haftası’nın tüm mükelleflere hayırlar getirmesini dileyen Başkan Kılıç, esnafın vergi ödemesinden kaynaklanan sorunlarını da Defterdar Sormaz’a iletti.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, “Biz bir aileyiz ve eksiklerimiz varsa gidermeye hazırız. Muhasebe anlamında esnaf ve sanatkârlarımızın birtakım eksikleri var. Fakat esnaflarımız arasında vergi kaçırma gibi bir durum söz konusu olamaz. Saygılı ve dürüst olan Çorum esnafı, devletine karşı suç işlemekten her zaman uzak durur” dedi.
Çorum’da 20 bine yakın vergi mükellefi olduğunu ve bunların birçoğunu da ÇESOB’a bağlı küçük esnafın oluşturduğunu ifade eden İl Defterdarı Ali Sormaz ise, “Sanat ve meslekleriyle hayatlarını idame ettiren bir kesimi temsil ediyorsunuz. Esnafımızdan kurum olarak öncelikli beklentimiz vergi değil, kendi refahını artıracak bir yaşam sürmeleridir. Esnaf ve sanatkârlarımıza zulmetmek, onların sorun ve taleplerine kayıtsız kalmamız mümkün değil. Esnafa sunulan hizmet noktasında bugüne kadar bir sorun yaşamadık. Meslek odalarından veya sivil toplum kuruluşlarından bu yönde de bir şikayet almadık. Esnafa zulmetmek bir tarafa biz onların elini öpüyoruz. Esnafın her zaman başımızın üstünde yeri var” diye konuştu.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç 26. Vergi Haftası anısına İl defterdarı Ali Sormaz’a bakır işlemeli ibrik hediye etti.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim