Vali Ahmet Kara, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB)’u ziyaret ederek, Birlik Başkanı Yalçın Kılıç ile bir süre görüştü.
Ziyarette Çorum’un ekonomik ve sosyal yapısında esnaf ve sanatkârların vazgeçilmez bir yerinin ve öneminin olduğunu ifade eden Vali Ahmet Kara, esnaf ve sanatkârlara her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi.
Vali Kara, “Esnafımız toplumumuzun en mazbut, devlet için en problemsiz kesimidir. Toplumu ayakta tutan en önemli direktir esnaflarımız. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği de aynı şekilde memleketin geçimi üzerinde çaba gösteriyorlar. Şu anda esnafla hiç problem yaşamadan idarecilik yapıyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise, Vali Ahmet Kara’nın esnafın sorunlarını çözümü noktasında elinden geleni yaptığını kaydetti. Kılıç, “Biz ÇESOB olarak oda başkanlarımızın sorunlarını dinleyip mülki idari amirimiz olarak size iletiyoruz. Valimiz telefon ettiğimizde gerekse yanına gittiğimizde esnafımızın her sorunuyla ilgilendi. Hiç bir zaman bizi geri çevirmedi. Ahilik kutlamalarımızda bizim yanımızda birlik ve beraberlik içerisinde oldu. Bu konuda Çorum çok şanslı. Ben valimizle çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.
Ziyarette ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür ile Yönetim Kurulu üyesi Necmettin Uzun da hazır bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim