CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Aşağı Sanayi esnafını ziyaret ederek sorun ve talepleri hakkında bilgi aldı.

SSK ve Bağ-Kur primlerinin çok yüksek olduğunu, pandemi sürecinde de işlerin yarı yarıya düştüğünü, sosyal güvenlik primlerini ödeyemediklerini anlatan esnaf, “Genç yaşımızda bile primleri ödeyemiyorsak, yaşlılık dönemimizde ne yapacağız? İşlerimiz bu süreçte yüzde 50 oranında düştü. Hem iş yok, hem primler yüksek” dediler.

Aşağı Sanayi esnafı ayrıca eğitim süreci uzun olduğundan dolayı velilerin çocuklarını çırak olarak göndermediğini, çırak yetiştirmekte zorluk çektiklerini ifade ederek, kalifiye eleman yetiştirilmesi için meslek liselerinin yaygınlaştırılmasını ve bu tür liselere önem verilmesini talep ettiler.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ise ödenemeyen sosyal güvenlik primlerinin yeniden yapılandırılması, faizlerin silinmesi ve primlerin yarısının devlet tarafından ödenmesi için girişimlerde bulunacaklarını, sorun ve talepleri Genel Merkez’e ileteceklerini açıkladı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim