Esnaf ve sanatkarların daha çok emeğe ve sanata dayalı olarak çalışan kesimler olduğunu ifade eden Gür, bu nedenle de ekonomide büyük firmalar ile rekabet gücünün az olduğunu kaydetti. Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının teşvik edilerek desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Recep Gür, orta öğretim müfredatına el sanatlarına ilişkin derslerin konulmasını talep etti. SSK ve Bağ-Kur primlerinin yüksek olduğunu aktaran Gür, vergi çeşitliliği ve yüksek kiralardan dolayı esnafın ayakta durmakta güçlük çektiğini, SSK, Bağ-Kur ve vergilerde sektörel indirime gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

İmalat sektöründe yaşanan hammadde ve girdi sıkıntısından kaynaklanan alım ve üretim gücünün düşmesi, döviz kurlarının yüksekliği nedeniyle piyasalarda yaşanan büyük dalgalanmaların üreticiyi büyük ölçüde zarara uğrattığını belirten ÇESOB Başkanı Gür, devletin bu konuya ivedilikle çözüm bulmasını istedi. Gür ayrıca, sanayide ara eleman ihtiyacının had safhada olduğunu ifade ederek, bu sebeple Çıraklık Eğitim Merkezlerinin desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise ÇESOB Başkanı Recep Gür’ün dile getirdiği sorunlara olumlu yanıt vererek, sorunların çözümü noktasında gayret sarf edileceğini kaydetti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim