Çorum merkezde faaliyet gösteren 19 esnaf odasında kongre heyecanı yaşanırken, mevcut oda başkanlarının hemen hemen hepsinin de oda başkanlığına yeniden aday olmaları bekleniyor.

Berberler ve Kuaförler Odası, Oto Tamirciler Esnaf Odası ve Şoförler ve Nakliyeciler Odası’nda aday bolluğu yaşanırken, bazı odalarda tek aday, bazı odalarda ise 2 adaylı seçim sürecinin yaşanması bekleniyor.

ÇESOB’ta ilk kongre ise bugün saat 10.00’da As Kültür Düğün Salonu’nda Pazarcılar ve Sebzeciler Odası’nın genel kurulu ile start alacak. Mevcut başkan Erdoğan Yılmaz ile birlikte kongrede Haydar Doğan’ın yarışacağı öğrenildi.

Ayrıca çoğunluk sağlanması durumunda Hazır Elbiseciler Odası’nın da saat 11.00’de Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda genel kurulu yapılacak. Mevcut başkan Necati Şimşek ile birlikte Muharrem Eker’in de aday olduğu genel kurulda çoğunluk sağlanamaz ise ikinci toplantı 9 Ocak günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecek.

Buna göre ÇESOB’a bağlı odalardan bazılarının çoğunluk sağlanıp sağlanmayacağına göre kongre tarihleri şu şekilde: “Kahveciler ve İnternetçiler Odası: 3-10 Ocak; Yorgancı ve Çeyizciler Odası 3-10 Ocak; Şoförler ve Nakliyeciler Odası: 21-28 Ocak; Elektrik ve Su Tesisatçılar Odası 24-30 Ocak; Terziler Odası: 26 Ocak – 02 Şubat; Taksiciler ve Minibüsçüler Odası: 14-21 Ocak; Aşçı ve Lokantacılar Odası: 15-21 Ocak; Dikici ve Kunduracılar Odası: 29 Ocak – 05 Şubat; Berberler ve Kuaförler Odası: 7 Ocak; Marangozlar Odası: 4-10 Ocak; Çilingirciler ve Sobacılar Odası: 5-12 Ocak; Bakkallar ve Bayiler Odası: 7 Ocak ve Oto Tamirciler Esnaf Odası: 6-13 Ocak”

Çorum merkez ve ilçelerdeki esnaf odalarının kongre sürecinin tamamlanmasının ardından ise ÇESOB Başkanlığı için seçim süreci başlayacak.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim