ÇESOB Başkanı Recep Gür Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya KOSGEB İl Müdürü Yusuf Yıldız, Vergi Dairesi Gelir Uzmanı İlhan Yağlı, SGK İl Müdür Yardımcısı Birol Özkan, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Durmuş Buyruk, ÇESOB Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri, İl ve İlçe Esnaf Odası Başkanları, Birlik ve Oda Genel Sekreterleri katıldı.

Toplantıda ilk söz alan Vergi Dairesi Gelir Uzmanı İlhan Yağlı, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun hakkında bilgi verirken, vergi borcu yapılandırmasının 31 Temmuz’da sona ereceğini hatırlatarak, esnafın bu yapılandırma fırsatını kaçırmaması gerektiğini söyledi. Yağlı ayrıca, 2018 yılında uygulamaya konulan basit usul vergilendirme sistemi hakkında bilgiler verdi.

SGK İl Müdür Yardımcısı Birol Özkan da, yine 7143 Sayılı Kanunun SGK’ya borcu olan işveren, sigortalı ve hak sahiplerine yeni bir fırsat sunduğunu ifade etti. Özkan, vergi ve bazı alacakların yapılandırılmasıyla ilgili yasadan yararlanmak isteyen borçlular için müracaatların 31 Temmuz 2018 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Son olarak KOSGEB İl Müdürü Yusuf Yıldız ise, KOSGEB teşvikleri ve destekleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

ÇESOB Başkanı Recep Gür de, toplantıya katılarak kendilerini bilgilendiren kurum yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ederken, önümüzdeki Eylül ayında kutlanacak olan Ahilik Haftası’nda yapılması planlanan faaliyetler hakkında oda başkanları ile istişare yaptı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonunda ise kurum yöneticileri ve oda başkanlarına öğle yemeği ikramında bulunuldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim