Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Kılıç, esnafın en fazla şikayetçi olduğu konulardan birinin “elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedelleri” olduğunu belirterek, esnafın sebep olmadığı kayıpların bedelinin esnaftan alınmasının adil olmadığını söyledi.
Yalçın Kılıç, bakkalların büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, büyük marketlerin kent dışına açılması isteğini de tekrarladı.
CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP Çorum Milletvekili ve Milletvekili Adayı Tufan Köse, CHP adayları Dinçer Solmaz, Saim Topgül, gençlik ve kadın kolları yöneticileri, önceki gün ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ile yönetici arkadaşlarını ziyaret ettiler.
CHP İl Başkanı Yıldırım, esnafın sorunlarına eğilmek üzere projelerini hazırladıklarını belirterek, bunları uygulamak için milletin desteğini beklediklerini söyledi.
Milletvekili Tufan Köse, 7 Haziran seçiminin önemine değinerek, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan zihniyete artık bir son vermek gerektiğini, yoksulluğu bitirmekte kararlı olduklarını ifade etti.
Dinçer Solmaz, göçü durdurmak için yatırımların önünü açacaklarını belirtirken, Saim Topgül de, “Esnaf ekonominin omurgasıdır. Omurga zarar görürse sistem felç olur. Bir yandan IMF’ye borç verecek duruma gelmekle övünürken, diğer yandan emekliye, asgari ücretliye kaynak olmadığını söyleyenlere dikkat etmek gerekiyor” dedi.
Editör: TE Bilisim