Palandöken, "Okulların açılması, Kurban bayramı, tatile gideceklerin hareketliliği sebebiyle piyasalarımız canlılık kazanmıştır. Bu ay 20 milyar lirayı geçecek bir ekonomi oluşacağını tahmin ediyoruz. Kurban alımı, bayram giysisi ve sofralarımız için yiyecek-içecek alışverişi, okul kırtasiye ve formalarının alınması, tatile gideceklerin hem yolda hem de gidecekleri yörelerde yapacağı harcamaları esnafımızın bereketli kazanç umudunu artırmaktadır” dedi.
Okulların açılmasına az bir süre kala yapılan harcamaların artması esnafımıza nefes aldırttı diye açıklamada bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kırtasiye, ayakkabı, konfeksiyon ve çantacılık sektörlerinde harcamalar artış göstermiştir. Böylelikle esnafımızın kazancı da yükselmektedir. Okul üniforması için 2,5 milyar liralık, kırtasiye içinde, ayakkabı çanta için 5 milyar lira, toplamda yaklaşık 7-7,5 milyar liralık alışveriş yapılması beklenmektedir. Bu sayede hem çalışan hem de esnaf geçimini sağlayacaktır” ifadesini kullandı.
Kurban Bayramı tatilinin bu sene uzun olması sebebiyle vatandaşın turistik illere gitme programı da yaptığını belirten Bendevi Palandöken “Bayram dolayısıyla piyasa hareketli. Her yıl olduğu gibi şekercisinden tatlıcısına, taksicisinden otobüsçüsüne, çiçekçisinden manavına, zücaciyeciden kasabına kadar tüm esnafımız bayramın bereketini bu yılda beklemektedir. Geçen sene 6 günlük bayram tatilinde 851 bin 948 büyükbaş, 2 milyon 700 bin 917 küçükbaş kurban kesilmişti. Geçen sene kesilen kurbanlık sayısını baz alırsak bu sene piyasaya 6,5-7 milyar lira girecek. Kredi kartlarıyla da 4 milyar liralık bir harcama yapılmıştı. Bu senede kurban bayramının 9 günlük tatil olması turizm bölgelerinin de hareketlenmesini sağladı. Otellerin kriz sonrası doluyor olması turizm bölgelerine ve ekonomiye bir hareket getirdi. Bunun içinde bayramda piyasalara en az 20 milyar lira para girmesini bekliyoruz. Geç saatlere kadar açık olan esnafımız bayramın şenlik havasında geçmesini sağlayacaktır” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim