15 Temmuz darbe giriminin ardından bazı acemi birliklerinin ve kuvvet komutanlıklarının başka illere kaydırılacağı haberleri üzerine harekete geçen esnaf odası başkanları, bu fırsatın bir daha gelmeyeceği için iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdiler. Başta siyasiler olmak üzere valilik ve belediyenin bu konuyu dillendirmesi gerektiğini kaydeden başkanlar, bir acemi birliğinin kentin ekonomisine çok şeyler kazandıracağını söylediler.
Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum ekonomisinin daha da canlandırılması için kente bir acemi birliği kurulmasının büyük önem taşıdığına değindi.
Hitit Üniversitesi’nin öğrenci kapasitesiyle birlikte Çorum’a bir hareketlilik getirdiğini ve Çorum’un ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine önemli bir katkı sağladığını vurgulayan Kılıç, bunun yanı sıra büyükşehirlerden taşınarak Anadolu’nun çeşitli illerine taşınması gündemde olan acemi birliklerinin birinin de Çorum’a konuşlandırılabileceğini, bunun için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.
Acemi birliklerinin küçük şehirlerdeki ticaretten turizme her sektördeki iş hacmini artıracağını belirten ÇESOB Başkanı Kılıç, acemi birliğinin Çorum’a kazandırılması ile birlikte A'dan Z'ye tüm esnaf ve sanatkarın nasibini alacağı gibi Çorum’dan başka kentlere göçünde önüne geçileceğini sözlerine ekledi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim