Av. Teoman Şahin’in Çorum’da ikamet eden bir vatandaş statüsünde açmış olduğu dava neticesinde mahkeme gerekçesinde “ulaşım ve trafik düzenlemesinden, sosyal ve teknik alt yapı imkânlarına kadar, nüfus ve konut oranlamasından, zorunluluk ve kamu yararına kadar” pek çok hususu göz önüne alarak, Belediye’nin yaptığı değişikliği kanuna ve hakkaniyete aykırı buldu.

Av. Şahin’in verdiği bilgiye göre eski otogarın yerini de kapsayan imar planı değişikliği iptal kararına Çorum Belediyesi itiraz etti. Dosya, bundan sonra Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nde görülecek.

DAHA ÖNCE DE YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALINMIŞTI

2016’da Belediye tarafından satışa çıkarılan eski Otogar’ın arsası, 16 milyon lira keşif bedelle ihaleye çıkarılmış ve tek firmanın katıldığı ihalede 16 milyon 50 bin liraya, merkezi Çorum dışında olan bir marketler zincirine satılmıştı.

Arsayı alan firmaya, “emsal 3” ve “24 kat” avantajı sağlanması üzerine Çorum’dan Av. Teoman Şahin ve Ankara’dan Av. Hamza Yanık’ın açtıkları dava sonucunda Çorum İdare Mahkemesi, 15 Şubat 2018 tarih ve Esas:2017/864 sayılı kararıyla, mevzuata ve hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen işlemle ilgili yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

Ancak aradan geçen zamana rağmen yürütmeyi durdurma kararına uyulmadığı gibi bölgedeki inşaat çalışmaları da aralıksız devam etmiş ve binalar yükselmeye başlamıştı.

İPTAL KARARI “DURDURMANIN” DA ÖTESİNDE

Son gelişmeyle ilgili gazetemize konuşan Av. Teoman Şahin, eski otogardaki inşaatın hukuka aykırı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Şu anda Çorum İdare Mahkemesi eski otogar imar planı değişikliğini iptal etti. Yani durdurma kararının da ötesinde bir karar alındı. Bundan sonra gözümüz, mahkemenin verdiği kararın uygulanmasında” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim