Dağlarla çevrili geniş alanda, günümüzden yaklaşık 4 bin yıl önce, belki de 40-50 bin nüfuslu bir kentin varlığı tahmin ediliyor.

DÜNYANIN İLK TİCARET BORSASI

Prof.Dr. Aygül Süel’in başkanlığında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi tarafından sürdürülen kazılarda, henüz kentin yüzde 1’i bile ortaya çıkarılabilmiş değil.

Ama, gün yüzüne çıkarılan çarşı, dünyanın ilk ticaret borsası olarak kabul ediliyor.

Dolayısıyla, Ortaköy, paha biçilmez bir tarih hazinesinin üzerinde oturuyor.

DOĞA HARİKASI KANYON

Çekerek Irmağı’nın geçtiği İncesu Kanyonu ise, 12.5 kilometre uzunluğunda, sarp, yüksek kayaların arasında bir doğa harikası.

Çevresinde piknik alanları ve ırmak boyunda yürüyüş parkuru düzenlenmiş olan kanyon, rafting ve trekking sporları açısından da uygun özellik taşıyor.

EŞSİZ MANZARALAR

Bu iki önemli turistik değerin bulunduğu Ortaköy ilçesi, genel konumu itibariyle de, ormanlarla kaplı dik yamaçlarıyla, vadileriyle eşsiz manzaralar sunuyor.

Ortaköy’ü tanıyan herkesin üzerinde birleştiği bir görüş var:

Başlanmış olan yol çalışmaları tamamlanıp Çorum’dan ulaşımı rahatlatıldığında, buna bir de Hattuşa-Alacahöyük bağlantısı eklendiğinde, Ortaköy Türkiye’nin en gözde turizm beldelerinden biri haline gelir.

TANER İSBİR KOLLARI SIVADI

Ortaköy’ün zenginliklerinin farkında olan Belediye Başkanı Taner İsbir, ilçe merkezini, Avrupa’da örnekleri görülen küçük, şirin turistik kasabalara benzetmek üzere büyük bir seferberlik başlattı.

Ortaköy’ün yolları genişletip düzenlemeye başlayan ve istinat duvarlarıyla toprak kaymasını önleyen İsbir, parklarla, bahçelerle ilçeye turistik bir çehre kazandırmaya çalışıyor.

ESTETİK DEĞİŞİM

İlçe merkezinin altyapı sorunlarını birer birer çözmeye yönelen Taner İsbir, Saat Kulesi, tören alanı, park ve çocuk oyun alanları, süs havuzları, çim saha, mesire alanı gibi düzenlemelerle Ortaköy’ün estetik açıdan da görünümünü değiştiriyor.

Önümüzdeki yıllarda Ortaköy, tarihi ve doğal zenginlikleriyle, şirin kent görünümüyle ve sosyal-kültürel aktiviteleriyle bölgenin cazibe merkezi olma potansiyelini taşıyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim