AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u ağırlayan Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan yaşanan bazı sorunlarla ilgili kendisine bilgi verdi.

Daha önce Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a da sorunlarını ilettiklerini söyleyen Çalışkan, TBMM’de birçok görevi olan meslektaşları Kurt’un özellikle Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi olması sebebiyle sorunlarının çözümünde somut adımlar atılmasını beklediklerini kaydetti.

Çorum için yapılan her yatırımın değerli olduğunu ve yeni hastanenin insanımıza yakışır bir kalite ile donanımda olduğunu vurgulayan Çalışkan, 25 bin noktada halka sağlık hizmeti sunan eczacıların aynı zamanda halkın nabzını da en iyi tutan bir mesleği icra ettiğini hatırlattı.

Çorum’da eski hastanenin yerine açılan Bahçelievler Semt Polikliniği’nde özellikle MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) üzerinden bazı aksaklıklar bulunduğunu ve bunu ilgili yerlere ilettiklerini söyleyen Çalışkan, hekim yetersizliğinden kaynaklanan aksaklıkların da giderileceğine inandıklarını bildirdi.

MHRS’de Bahçelievler Semt Polikliniği’nin adının çıkmaması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını, polikliniğin yeni olması sebebiyle bu aksaklıkların olabileceğini anlatan Sönmez Çalışkan, eski hastaneye bizzat başvuran hastaların muayene olabildiğini vurguladı.

Bahçelievler Semt Polikliniği’ne talebin olduğu ölçüde kadrosunun da güçleneceğine inandığını söyleyen Çalışkan, Kardiyoloji, Göz, KBB ve ücretli hastalar için veznenin başlaması ile birlikte hastaneye bizzat başvuran hastaların sorun yaşamadan muayenelerini olabileceğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim