Hatırlanacağı üzere bir süre önce halkın hizmetine açılan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, taşınma işleminin tamamlanmasıyla vatandaşlara hizmet vermeye başlamıştı.

Bu kapsamda eski hastanede psikiyatri, fizik tedavi, cildiye, intaniye, kulak burun boğaz, dahiliye, çocuk bölümü poliklinikleri ve ultrason bölümü hizmeti tekrar açılmıştı. Açılan polikliniklerin ve ultrason bölümünün her gün çok sayıda hastaya hizmet verdiği belirtiliyor.

Öte yandan eski hastanede acil servis bölümünün tekrar hizmete şuan için açılmayacağı belirtilirken, doktor sayısının yeterli olması halinde eski hastanede poliklinik sayısının artırılma yoluna gidileceği ifade edildi.

Eski Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinin 2018 yılı içerisinde yapılacak tadilat çalışmaları sonrası yeniden hizmet vermesi için çalışma yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Yetkililer, yeni yapılan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 63 bin hastaya acil servis, 7 bin hastaya da yataklı serviste sağlık hizmeti sunduklarını, hastanede 25'i açık kalp ameliyatı olmak üzere 6 bin 15 ameliyat gerçekleştirdiklerini, 4 ayda 650 bebek dünyaya geldiğini açıklarken, eski hastanedeki polikliniklere de çok sayıda hastanın müracaat ettiği bildirildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim