Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çorum’un da yer aldığı 6 ilin sağlık yöneticileri ile Samsun’da biraraya gelirken, Çorum’da kapatılan eski devlet hastanesinin 2021 yılında nitelikli servis yataklarıyla yeniden Çorumlulara hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Koca, Samsun ile birlikte Ordu, Çorum, Tokat, Amasya ve Sinop illerinin sağlık müdürleri ve saha koordinatörlerinin katılımıyla Samsun Sağlık Müdürlüğü'nde bölge değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Koca, söz konusu illerde söz konusu illerdeki salgında son durum, filyasyon çalışmaları, ihtiyaçlar ve planlanan sağlık yatırımları ele aldıklarını söyledi.

Bu illerdeki sağlık alanında yapılacak yatırımlara ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Koca, kapatılan Çorum Devlet Hastanesi’nin 2021 yılında nitelikli servis yataklarıyla yeniden açılacağını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çorum’da vakalarla ilgili bilgi verirken, eski devlet hastanesinin onarımının yapılarak hizmete açılacağını açıkladı. Bakan Koca, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında Çorum’la ilgili güncel bilgiler verdi.

Salgınla mücadelede Samsun, Ordu, Çorum, Tokat, Amasya ve Sinop’ta son durum ve değerlendirmesini yapan Bakan Fahrettin Koca, Çorum’da koronavirüs vakalarında yüzde 50 düşüş olduğunu belirtirken kentte 122 filyasyon ekibinin görev yaptığını söyledi. Çorum ve bölge şehirlerindeki başarının ülke geneline yayılacağın dile getiren Bakan Koca, Çorum’da Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi’nin hizmete açıldığını, ayrıca kentte ikinci basamak sağlık altyapısının iyi durumda olduğunu vurguladı.

Fahrettin Koca, Çorum'da ikinci basamak sağlık tesisi altyapısının iyi bir noktada olduğunu, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni binasına taşındığını ifade etti. Koca, eski hastane binasının da onarımının ardından gelecek yıl içinde nitelikli servis yataklarıyla Çorum'daki vatandaşların hizmetine sunulacağını bildirdi.

Bakan Koca, “2021 yılında önceki sağlık tesisinin (eski devlet hastanesi) onarımına başlayarak nitelikli servis yataklarıyla binayı Çorumlu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin projeleri üzerinde çalışıyoruz. Bu yıl proje işlerini tamamlayıp, önümüzdeki yıl inşaatına başlıyoruz” diye konuştu.

(AA)

Editör: TE Bilisim