Çorum Belediyesi, Sanayi Sitesi 19. Cadde’yi Cemilbey Caddesi'ne bağlamak için çalışmalara başladı. Geçmiş yıllarda çöp dökme alanı olarak kullanılan yer yol yapımının ardından yeşil alan ve park olarak düzenlenecek.

Çorum Belediyesi, Sanayi Sitesi 19. Cadde’de trafiğe kapalı olan 900 metrelik bölümde hafriyat çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, 2016 yılında yol yapım çalışmalarına başlanan 19. Cadde’deki çalışmaların hız kazandığını belirtti. 35 metre genişliğindeki yoldaki hafriyat çalışmalarında şu ana kadar 90.000 m3 hafriyat çalışması yapıldığını kaydeden Zahir, “Havaların ısınması ile birlikte altyapı ve yol yapım çalışmalarına başlayacağız. Sanayi Sitesi’ni Cemilbey Caddesi’ne bağlayacak olan 35 metrelik yol açıldığında bölgedeki trafik akışı da rahatlayacak” dedi.

Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorum Sanayi Sitesi'ne ve şehrin doğu istikametine gitmek isteyenlerin açılan yeni yol sayesinde şehir içi trafiğine girmeden Cemilbey Caddesi, Bağcılar 8.Cadde, Kapaklı 4.Caddesi ve Ekin Caddesi'ni de kullanarak daha hızlı bir şekilde istedikleri yere varabileceklerini belirtti.

VERİCİLER TAŞINACAK

Bölgedeki televizyon vericilerinin kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor diyen Başkan Yardımcısı Zahir, “Yol ortasında kalan televizyon vericileri en kısa sürede yeni yerine taşınacak. Tüm bu çalışmalarımız tamamlandığında bölge cazibe merkezi haline gelecek” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim