Olay geçtiğimiz Nisan ayında Bahabey Caddesi’nde meydana geldi. Eşi ve çocuklarıyla piknikten dönen 36 yaşındaki Umut Uzunluöz, çıkan kavga sırasında eşi ve çocuklarının gözü önünde pompalı tüfekle sırtından vurularak ağır yaralandı. Ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak hemen ameliyata alınan Umut Uzunluöz tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi.
Olayın ardından, B.D., E.D., K.T., S.D., ve E.K., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 5 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Çorum 2. Ağır ceza mahkemesinde görülen davada 5 sanıktan 4’ü ilk kez hakim karşısına çıktı.

EŞİNİN, GÖZLERİNİN ÖNÜNDE NASIL ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ ANLATTI
Öldürülen Umut Uzunluöz’ün eşi G.U., o gün eşinin nasıl öldürüldüğünü gözyaşları arasında anlattı. Eşinin öldürüldüğü gün piknikten döndüklerini belirterek şunları söyledi: “ İki araçtık, yakınımız olan A. Ç.B’nin aracının önünü kestiler. Eşim araçtan inip müdahale etti. ‘Ne oluyor beyler’ dedi. O sırada kavga çıktı. Eşimin ilk önce bıçaklandığını gördüm. Sonra da silah ortaya çıktı. Ben eşime ‘Umut dikkat et silah var’ diye bağırdım. Oğlum da olup biteni izliyordu. Ona da ‘oğlum sen arabanın içine gir’ dedim. O sırada bir el silah sesi duydum. Eşim bana doğru koşarken yere düştü. İşte o an her şey benim için orada bitti. Eşim gözümün önünde vuruldu. Bu kişilere en ağır ceza verilsin, hepsinden şikayetçiyim.”
Tutuklu sanıklardan E.D, “Bu olayda hiçbir alakam yoktur. Ben sadece araçta bulunuyordum. Bu aşamada savunma yapmayacağım. Daha sonra savunmamı yapacağım” dedi. B.D, ise,aracı K.T, kullanıyordu. Araç ilerlerken S.D, K.T’ye önümüzde seyreden aracın önünü kesmesini istedi. Bizim bulunduğumuz araçla A. Ç.B’nin aracının önünü kestik. Sonra S.D, araçtan indi ve A. Ç.B’ye doğru gitti, birden kavga çıktı. Kavga sırasında silah sesi duydum. Ölen şahıs eşine doğru koşuyordu. Ben kimseyi vurmadım.” dedi.
E.D. ise, ifadesinde “Ben de o araçtaydım. S.D., K.T’ye aracın önünü kesmesini söyledi. O da denileni yaptı ve aracın önünü kesti. Sonra kavga çıktı. Ben kavgayı ayırmaya gittim. Sonra ölen şahıs elinde zincirle geldi. Kavga çıktı. S.D, kafasından darbe alıp yere düştü. Kavga büyüdü. Ben S.D’yi yerden kaldırmaya giderken bir el silah sesi duydum. Sonra da ben S.D’yi arabaya bindirip uzaklaştım” dedi.
Mahkeme heyeti eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim