Olay, 30 Ekim 2018'de, Ulukavak Mahallesi'nde 6 katlı apartmanda meydana gelmişti. İddiaya göre Semra B., eşi Uğurcan B. (32) ile tartıştı. Tartışma sırasında Semra B., oturduğu evin yatak odası penceresini açarak atlamak istedi. Eşinin müdahalesine rağmen Semra B., 5'inci kattan kendisini boşluğa bıraktı. Semra B., bina önündeki bahçede bulunan kanepenin üzerine düştü. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Yapılan ilk müdahale sonrasında Semra B., ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada ameliyat edilen Semra B., daha sonra Ankara'daki bir hastaneye sevk edildi. Uzun bir süre tedavi altında tutulan Semra B., bir süre sonra da taburcu edildi.

Semra B., eşi Uğurcan B.'den şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında 'Kasten yaralama' suçundan açılan davaya Uğurcan B.'nin yargılanmasına başlandı.

“ELİNDEN SIKI SIKI TUTTUM”

Uğurcan B. "O gece ikimiz de alkollüydük, bir arkadaşımdan alacağım vardı. Sonra dışarı çıkmam gerektiğini eşime söyledim. O da bana 'bir saat içinde git, gel' dedi. Ben de 15- 20 dakika gecikmeli eve geldim. İçeriye girdiğimde elindeki şişeyi duvara fırlattı ve benim üstüme geldi. Ben de bir tokat attım, aslında yapmamam gereken şeydi. Bir süre sonra ikimizde sakinleştik. Onu yatak odasına götürdüm. Ben salona geri döndüm. Bana evde kalmak istemediğini ve ayrılmak istediğini söylemişti. Bir süre sonra 'İmdat eşim beni öldürecek' diye bağırmaya başladı. Koşup yatak odasına gittim. 5. katın penceresinden aşağıya sarkmıştı. Bir elinden tuttum 'yapma' dedim. Sonra aşağıya doğru kaymaya başladı. Elinden sıkı sıkı tuttum düşmemesi için büyük çaba harcadım. Sonra gücüm tükendi ve aşağıda kanepenin üstüne düştü. Kendisinin anlattığı gibi benim onun düşmesinde hiç bir suçum yok. Hatta kendisi hastaneden çıkınca evde gazetecilere röportaj verdi 'Ben kendim düştüm' demişti. Hem eşim 15 gün Ankara’da hastanede tedavi gördü. Ben bir gün bile yanından hiç ayrılmadım” diye ifade verdi.

Sanık avukatı Semra B.’nin taburcu olduktan sonra evinde gazetecilere verdiği röportajı delil olarak mahkemeye sundu. Tanıklarda Semra B.’nin kendisini boşluğa bıraktığını ve Uğurcan B.’nin düşmemesi için uzun bir süre eşini tuttuğunu beyan etti.

Mahkeme heyeti eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim