Site sakinlerinden Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, Ramazan ayına dair yaptığı konuşmada, “Yardımlaşma, dayanışma, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu ile manevî değerlerin zirve yaptığı bir aydayız. Biz bu tür etkinlikleri köylerimizde, kırsal alanlarda sık sık yaşıyoruz. Şehirlerde modern hayatın içinde hasret kaldığımız, özlemini duyduğumuz bu manevî duyguyu burada bizlere yaşatmaya çalışan başta site yöneticisi Serkan Bey olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Ezanın okunmasıyla oruçlarını açan site sakinleri yemeğin ardından hep birlikte dua etti. Programla ilgili bilgi veren Esila Sitesi yöneticisi Serkan Taş, “Burada komşularımızla dinimiz İslâm’ın da üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi olan birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, bolluk, bereket ve rahmet vardır, ilkesini yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Bu akşam, rahmet ve bereket dolu Ramazan ayında birlik ve beraberlik içerisinde iftar sevincimizi paylaşıp birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için buradayız. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin, İslâm âlemini, ülkemizi, devletimizi ve milelimizi korusun.” şeklinde konuştu.

İftara katılan site sakinleri de aynı sofrada bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, emeği geçen herkese ve site yönetimine teşekkür ettiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim