Ev hanımı 53 yaşında Arife Sönmez, iş kazası sonrası bitkisel hayata giren ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gören eşi 53 yaşındaki Hasan Sönmez'in başından bir an bile ayrılmıyor.

Hasan Sönmez, geçtiğimiz yıl 14 Ağustos ayında Ankara'da Numune Hastanesi'nin çatısında kaynak işi yaparken, işe başladığının ikinci günü kaynak yaptığı esnada çalıştığı inşaattan yere düşerek ağır yaralandı. Arife Sönmez, aylarca Ankara'da çeşitli hastanelerde tedavi altında tutulan eşi Hasan Sönmez’i müracaat yaparak Ankara'dan Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilmesini sağladı.

Eşinin iş kazası sonucu ağır yaralandığını ve bu konuda hukuki bir süreç başlattıklarını dile getiren Sönmez, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Eşimi Ankara Numune Hastanesi'nin işlerini yapmakta olan bir firma tarafından Çorum'dan Ankara'ya kaynak ustası olarak götürdüler. Çalışmaya başladığının ikinci günü inşaatın 7. katından düşerek ağır yaralandı. Edindiğim bilgiye göre de eşim 40 dakika boyunca hiç bir müdahale yapılmadan öylece yerde yatmış ve kalbi durmuş, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılmış. Eşimin çalıştığı inşaatta hiç bir güvenlik önleminin alınmadığını öğrendim.

53 yaşındayım 3 çocuğum var yoğun bakımda bitkisel hayata girmiş olan eşim için bir umut işte diyerek aylardır hastane köşelerinde dua ediyorum.

Eşim hayata tutunamayacak bunu biliyorum, çocuklarım öksüz kalacak bunu da biliyorum ama Allah'tan ümit kesilmez belki bir mucize olur eşim ayağa kalkar diye gece gündüz dua ediyorum.”

Sönmez daha sonra yaptığı açıklamasını şunları söyledi:

“Bu arada da hukuk mücadelemi de avukatlarım aracılığıyla sürdürüyorum. Eşimin çalıştığı firma ile şuan mahkemede hesaplaşıyorum. Başlatmış olduğum hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğim. Firma yetkililerine hem maddi hem de manevi tazminat davamızı da açtık. Cezaları neyse çeksinler. Kanun gereği neyse yapsın bu insanlara, bizim dünyamızı kararttılar. Başkalarının ki kararmasın. Bu konuda geri adım atmayacağım.”

Öte yandan Arife Sönmez'in avukatları Çorum Barosu Avukatlarından Recep Eker ve Emre Renda ise ortak bir açıklama yaparak, “Geçen yıl 14 Ağustos'ta Ankara Numune Hastanesi inşaatında gerçekleşen iş kazasında müvekkilimiz ağır bir şekilde yaralandı ve şuan yoğun bakımda tedavi süreci devam etmektedir.

Biz avukatları olarak olayın vuku bulduğu tarihten itibaren yasal süreçte takipçisiyiz. Şu anda müvekkilimiz bitkisel hayatta olduğu için maddi ve manevi açıdan da iş mahkemesine müracaatımızı yaptık.

Bu süreçte Ankara Numune Hastanesi'nin bağlı olduğu Sağlık Bakanlığına ve Bakanlığın inşaat işlerini yapmakta olan firmaya davamızı açtık. Aylardır yoğun bakımda yatan Hasan Sönmez de hiç bir iyileşme belirtisi gözlenmedi. Bununla birlikte yetkili firma tarafından da hiç bir şekilde destek gelmedi. Biz hukuki alanda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dediler. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim