Söylediği türkülerle ile bir döneme damgasını vuran Âşık Ali Nurşani, genç türkücülerden Mesut Salman ve Erkan Meftuni’nin sahne aldığı geceye katılanlar türkü tadında bir gece yaşadılar.

Çırağan Saray Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen gece Dernek Başkanı Hasan Yücer’in konuşması ile başladı. Daha sonra sırasıyla İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ve Milletvekili Tufan Köse, birer konuşma yaptılar.

Sunuculuğunu gazeteci Servet Seyfettin Mete’nin yaptığı gecede yapılan çekilişlerde ise çok sayıda vatandaşa çeşitli hediyeler verildi.

Geceye İyi Parti Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Çorum Ticaret Borsası Başkan Vekili ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Sebzeciler Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Kılıç, CHP milletvekili adayı Dinçer Solmaz, çeşitli dernek ve oda temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise geceye telgraf gönderdi.

SAZ GENÇ’İN OLDU

Gecede Âşık Ali Nurşani imzalı saz açık artırmaya çıkartıldı. İhaleye ilgi bir hayli yüksek oldu. İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı’nın 500 TL vererek başlattığı açık artırmaya işadamı Genç Optik sahibi Sedat Genç de kaldı. 10 bin 500 TL vererek sazı alan Genç, Nurşani gibi bir ozanın imzasını taşıyan sazı almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

NURŞANİ’YE İLGİ BÜYÜKTÜ

Kendine özgü söylediği türkülerle büyük bir hayran kitlesi bulunan Âşık Ali Nurşani, gecede ilgi odağı oldu. Geceye katılan vatandaşlar Nurşani ile fotoğraf çektirmek için bir birleriyle yarıştılar. Kendisine gösterilen ilgiden bir hayli memnun kalan Âşık Nurşani, “Çorum benim memleketim gibi. Bu kentin insanı beni hiç unutmadı. İyi günümde, kötü günümde hep yanımda olan Çorumlu sevenlerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim